Школи Черкащини отримали 63 комплекти STEM-обладнання

02.02.2021
Школи Черкащини отримали 63 комплекти STEM-обладнання

Навчання освітян проходить на базі Черкаської міської гімназії №9. (Фото надане пресслужбою Черкаської ОДА.)

Освітні заклади Черкащини отримали 63 комплекти STEM-обладнання для навчання та чотири комплекти обладнання STEM-лабораторій.

 

Це доволить школярам опанувати технічно складні навички, зокрема, із застосуванням математичних знань і наукових понять, підготуватися до освіти після школи та до успішного працевлаштування.

 

STEM-обладнання «працюватиме» у кабінетах біології, географії, математики, фізики, хімії. Тож наразі освітяни Шевченкового краю пізнають ази ефективного використання цього нововведення в навчальному процесі.


Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаській обласній державній адміністрації.


За словами в.о. начальника управління освіти і науки Черкаської ОДА Оксани Сімушіної, загалом STEM-комплекти отримали 22 школи та один заклад професійно-технічної освіти, котрі відповідають вимогам за кількістю учнів щодо оснащення закладів таким сучасним обладнанням.


«Приємно, що до переліку закладів, які отримали STEM-обладнання, увійшли і п’ять шкіл із сільської місцевості», — говорить пані Оксана.


І додає: фахівці обласного управління освіти проаналізували роботу закладів освіти, які могли б отримати обладнання, а вже самі школи визначали комплектацію індивідуально.


«Для нас пріоритетним є покращення матеріально-технічного забезпечення шкіл. За останні роки, виконуючи обласні освітянські програми, ми придбали 211 комплектів різних навчальних кабінетів. Наприклад, торік Черкаська область отримала 18 комплектів обладнання для кабінетів біології, 8 — географії, 11 — математики, 17 — фізики, 9 — хімії та 4 комплекти обладнання STEM-лабораторій», — веде далі Оксана Сімушіна.


Навчання освітян проходить на базі Черкаської міської гімназії №9, яка теж отримала унікальне обладнання і де вже тривалий час запроваджується та розвивається STEM-освіта.


Як зазначає директорка цієї гімназії Ірина Топчій, очолювана нею гімназія вже має лабораторію технологій, де є прилади і верстати, обладнання для вивчення технологій. А нині навчальний заклад отримав унікальне обладнання для STEM-лабораторії, яка дає можливість реалізовувати ті знання і навички, яких тут навчають.


«Це не просто предметні знання з фізики, хімії, математики, це хороша можливість застосувати їх на практиці. Це унікальна можливість вивчати технології та створювати проєкти, які допоможуть учням обрати професію, реалізувати свої здібності і в майбутньому стати успішними», — підсумовує директорка черкаської гімназії.