Ворожі «салюти»: окупанти сім разів атакували позиції українських захисників

05.01.2021
Ворожі «салюти»: окупанти сім разів атакували позиції українських захисників

На пунктах пропуску населенню надають домедичну та психологiчну допомогу.

На фронті спокій лише сниться — окупанти знову, нехтуючи «режимом тиші», сім разів обстрілювали позиції українських захисників.


Більшість обстрілів ворог здійснив у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».

 

Так, поблизу населених пунктів Мар’їнка, Лебединське та Красногорівка противник гатив зі станкових протитанкових гранатометів, біля Лебединського, Пісків та Мар’їнки — з великокаліберних кулеметів, а неподалік Водяного, що на Приазов’ї, — з ручних протитанкових гранатометів i стрілецької зброї.


На територіях, за які відповідає оперативно-тактичне угруповання «Північ», поблизу Південного, російсько-окупаційні війська вели вогонь у бік українських позицій з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї, а біля Світлодарська — з автоматичних станкових гранатометів i великокаліберних кулеметів.


Про всі факти нахабних порушень режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

 

На щастя, серед наших воїнів бойових втрат і поранень не було. Станом на 7-му годину ранку 4 січня в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

 

Обстановку тут і надалі контролюють українські воїни. Додамо, що 3 січня представники Нацполіції України зі складу ОС зафіксували 55 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 3 тис. 885 транспортних засобів та 4 тис. 413 осіб.


Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 358 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 574 особи.


Непереливки в останній тиждень було на сході й нашим підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій, які постійно залучаються до відновлення інфраструктури населених пунктів на Донбасі та надають допомогу місцевим мешканцям.

 

Так, із 26 грудня 2020 року по 1 січня 2021 року сили та засоби підрозділів ДСНС України зі складу Об’єднаних сил майже півсотні разів залучалися для очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості, об’єктів життєзабезпечення та інфраструктури, у тому числі супроводжували аварійні бригади комунальних підприємств під час проведення ремонтних i профілактичних робіт на об’єктах електро- та водопостачання.


За розпорядженнями командувача Об’єднаних сил, піротехнічні розрахунки ДСНС обстежили майже 18 га території, вилучили та знешкодили 258 вибухонебезпечних предметів.

 

У пунктах надання допомоги населенню, розташованих на території КПВВ, рятувальники надали допомогу, зокрема домедичну та психологічну, 30 особам. Усі завдання, що були поставлені підрозділам ДСНС у районі проведення операції Об’єднаних сил, виконано.