Марка Марчука: в Іспанії вшанували геніального українського художника

23.12.2020
Марка Марчука: в Іспанії вшанували геніального українського художника

Марка, видана в Іспанії. (Фото зi сторінки посольства України в Іспанії у «Фейсбуці».)

В Іспанії випустили в обіг поштову марку із зображенням геніального українського художника, уродженця Тернопільщини Івана Марчука.

 

Як повідомило на своїй сторінці у «Фейсбуці» посольство України в Іспанії, випуск був присвячений його першій виставці в цій країні, що відкрилася в мадридському Музеї авангардного мистецтва в листопаді цього року й наразі є найбільшою за кількістю робіт зарубіжною експозицією митця.


Нагадаємо читачам, що Іван Марчук — всесвітньо відомий майстер пензля, який у 2007-му ввійшов до рейтингу «100 геніїв сучасності» за версією однієї з найавторитетніших британських газет The Daily Telegraph.

 

Він є автором понад чотирьох із половиною тисяч картин, якими захоплюються на всіх континентах, i все життя працює в унікальному стилі «пльонтанізму» (таке напівжартівливе визначення художник дав сам, бо зображення на його картинах виглядають наче сплетеними з тисяч ниток).


Народився Іван Марчук у 1936 році в невеличкому селі Москалівка Лановецького району Тернопільської області, куди досить часто навідується впродовж усього свого життя, зараз живе і працює в Києві.

 

А до 80-річчя від дня народження художника, у 2016-му, нашою Укрпоштою теж було видано конверт і марку із зображенням його картини під назвою «Скажи мені правду».