У Франції суд постановив власникам ставка виселити жаб через кумкання

23.12.2020

Французький суд виніс вирок, згідно з яким власникам ставка доведеться осушити його, оскільки жаби, які там жили, завдавали нестерпного болю місцевому жителю.


Річ у тім, що мешканці села Гріньоль Анні та Мішель Пешра мають власний ставочок на своїй ділянці, а в ньому, як водиться, живуть різні земноводні — як потім засвідчили охоронці довкілля, до шести видів різних жаб.

 

І, звісно ж, який ставок без жаб’ячого кумкання, особливо в період «шлюбних ігрищ». Та, на біду, по сусідству розташована садиба ще одного гріньольця — мсьє Жана-Луї Мальфьона, який і подав у суд скаргу на подружжя Пешра, що їхні ропухи не дають йому влітку спати при відчиненому вікні.

 

За його словами, ці слизькі створіння спричиняють галас у 63 децибели, що дорівнює шуму серйозної сварки. Особисто проти ставка пан нічого не мав, але ж це кумкання...


Грізний французький суд постановив: ставок осушити впродовж 90 днів після виголошення вироку, а якщо сімейство Пешра не послухається, то за кожен день після встановленого терміну буде виплачувати штраф у 150 євро.

 

Здавалося б, битву програно, але, вирішили Анні та Мішель за підтримки охоронців довкілля, не війну. Подружжя написало петицію про збереження ставка, яку вже підписали понад 95 тисяч небайдужих.