За минулі дві доби російсько-окупаційні війська 14 разів порушили режим тиші

18.12.2020
За минулі дві доби російсько-окупаційні війська 14 разів порушили режим тиші

Новий багатофункціональний сервісний центр на КПВВ «Новотроїцьке». (Фото пресслужби ООС.)

Ситуація на фронті лишається контрольованою, але напруженою.

 

Протягом минулих двох діб російсько-окупаційні війська 14 разів порушили режим припинення вогню.


У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» найбільше обстрілів було зафіксовано в передмісті Авдіївки.

 

Також ворожий вогонь зафіксовано поблизу Опитного та Водяного, що на Приазов’ї. Тут окупанти вели вогонь із міномета 82-го калібру, підствольного гранатомета та ручного протитанкового гранатомета.


У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» гаряче було неподалік населеного пункту Шуми. Тут противник також застосував станкові та ручні протитанкові гранатомети.


Тим часом відкрили багатофункціональний сервісний центр на КПВВ «Новотроїцьке». Тут громадяни України зможуть отримати безплатну правову допомогу, адміністративні та соціальні послуги в Центрі надання адмінпослуг.

 

Також у сервісному центрі розміщені медичний пункт, відділення поліції, поштове та банківське відділення, кімната матері й дитини, аптека та магазин товарів першої необхідності.


За словами віцепрем’єр-міністра з питань реінтеграції ТОТУ Олексія Резнікова, наступний такий центр планується відкрити на Чонгарі.

 

Протягом 2021 року такі сервісні центри будуть на всіх КПВВ у Донецькій та Луганській областях, переконаний пан Резніков. У ході відкриття сервісного центру він розповів присутнім про функціонування КПВВ та провів презентацію сучасного обладнання для огляду та перевірки на пропускному пункті людей і транспортних засобів.


— Інфраструктура КПВВ «Новотроїцьке» включає в себе 14 модулів перевірки документів, що дає можливість одночасно перевіряти 28 осіб, — зазначив заступник командувача Об’єднаних сил із питань застосування ДПСУ полковник Андрій Тишкевич. — Таким чином, протягом поточного року через КПВВ пропущено 540 тисяч осіб та 92 тисячі транспортних засобів.


До речі, з 13 грудня Укрзалізниця подовжила маршрут поїзда №135/136 сполученням Київ — Покровськ до станції «Авдіївка», що неподалік Донецька. Поїзд відправився 16 грудня зі станції «Київ-Пасажирський» о 19:19 і наступного дня прибув на станцію «Авдіївка» о 09:10.

 

У зворотному напрямку відправлення зі станції «Авдіївка» — о 21:15, прибуття на станцію «Київ-Пасажирський» — об 11:04. Поїзд «Київ-Авдіївка» курсуватиме щодня.