«А в Гадюкіному — дощі…» Як назва села Fucking отруює життя його мешканцям

01.12.2020
«А в Гадюкіному — дощі…» Як назва села Fucking отруює життя його мешканцям

Цей населений пункт, розташований за 350 км від столиці Австрії — Відня, виник іще в ХІ столітті.

«У Брюсселі — чудова погода, в Осло, Стокгольмі +24, ясно.

 

В селі Гадюкіному — дощі...» — пам’ятаєте цей монолог, написаний Шендеровичем наприкінці «перебудови»?

 

І далі — де б там що відбувалося, а в селі Гадюкіному — постійні дощі, тобто повна безпросвітність.

 

Щось подібне переживали донедавна і жителі австрійського села Фуккінг: туристи, які проїжджали повз їхнє село, зупинялися біля таблички з назвою населеного пункту, щоб сфотографуватися, а заодно й покпинити над людьми, які проживають у селі з такою кумедною, як на їхній погляд, назвою — Fucking, і неважливо, що читається воно по-німецьки зов­сім не так, як по-англійськи.

 

Дійшло до того, що ці таблички стали для приколу красти.

 

Місцеві вже замучилися заявляти про зникнення цих дорожніх знаків і терпіти колючі жарти заїжджих зубоскалів.


Варто зауважити, що цей населений пункт, розташований за 350 км від столиці Австрії — Відня, виник іще в ХІ столітті. На сьогодні в ньому проживає близько сотні мешканців.

 

І уявіть собі, як цим достойним людям зносити кпини від англомовних туристів, яких із кожним роком стає все більше, а коментарі під знімками в соцмережах, на яких зображений дорожній знак із назвою села, стають усе гострішими і бруднішими. Тож і вирішили мешканці Фуккінга перейменувати своє поселення у Фуггінг (Fugging).

 

Чи роз’ясниться небо над Фуггінгом після цього, чи залишиться, як над «селом Гадюкіним», — невідомо. Може, потішить бодай те, що зовсім недалеко від них є ще один предмет для жартів — село Петтінг, правда, вже в Німеччині.