На Донбасі очікують чергову хвилю «бойових мігрантів» із російських глибинок

25.11.2020

Ситуація на лінії фронту набула ознак нестабільності. Якщо раніше фіксувалися обстріли зі стрілкової зброї та гранатометів, то вчора було задокументовано використання противником великого калібру.

 

Вже з досвіду ми знаємо, що ризик зростання інтенсивності бойових дій збільшується напередодні серйозних політичних подій.

 

Тож зростання кількості обстрілів та збільшення військового тиску є прогнозованим та очікуваним.

 

За словами штабу ООС, ситуація в районі проведення Операції Об’єднаних сил залишається контрольо­ваною українськими захисниками.

           

Упродовж минулої доби збройні формування Російської Федерації, її найманці та посіпаки чотири рази порушили домовленості про режим тиші, що були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

 

Міномет калібру 82 міліметри російсько­окупаційні війська застосували неподалік Красногорівки. Пострілами з підствольного гранатомета та стрілецької зброї ворог провокував наших захисників у передмісті Авдіївки та двічі в районі населеного пункту Водяне.

           

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

         

Тим часом на окупованій території місцевим чоловікам почали приходити повістки на мобілізацію. Служити в окупаційній армії бажаючих майже ­немає. Це означає, що найближчим часом варто очікувати чергової хвилі «бойових мігрантів» із російських глибинок. 

НЕДИТЯЧИЙ СВІТ

У Шахтарському районі Донецька необережне поводження зі зброєю призвело до нещасного випадку: 30­річний чоловік знайшов частину корпусу гранатомета і вирішив принести його додому.

 

Ввечері він дістав знахідку, вийшов у двір дому та покликав трьох неповнолітніх дітей. Чоловік вкрутив у землю боєприпас i підпалив. Замість очікуваного «феєрверка» стався вибух. Вітчим i діти отримали поранення. В результаті травми дворічний хлопчик лишився без ока.