«Золоті» мізки: українці привезли 16 медалей із міжнародної виставки винаходів ITEX 2020

25.11.2020
«Золоті» мізки: українці привезли 16 медалей із міжнародної виставки винаходів ITEX 2020

Варвара Бабич, одна з «золотих» призерок виставки.

На Міжнародній виставці винаходів, інновацій i технологій ITEX-2020 команда України отримала 16 медалей, 4 iз них — у випускників відділення технічних наук Київської малої академії наук. Про це повідомляє офіційний сайт КМАН.

 

Київська МАН похвалилася своїми вихованцями, які «привезли» з виставки три золоті й одну бронзову нагороди, та їхніми винаходами, що були гідно оцінені на міжнародному рівні. Привезли, звісно, умовно, адже захід цьогоріч відбувався в онлайн-форматі через пандемію.
    

Зокрема, «золото» на виставці отримала студентка Національного технічного університету «КПІ імені Ігоря Сікорського» Варвара Бабич. Міжнародне журі нагородило дівчину за її проєкт «Комбіновані електростанції на відновлюваних джерелах енергії» (науковий керівник — Олег Козленко, керівник секції технологічних процесів i перспективних технологій Київської МАН, завідувач наукової лабораторії у КПІ ім. Ігоря Сікорського).
    

Друге «золото» — в Сергія Лисіна, студента University of Twente (Нідерланди) за проєкт NUTIS. Це додаток i браслет для відслідковування власного раціону, призначений для спортсменів i людей, які прагнуть вести здоровий спосіб життя (науковий керівник Сергій Кравцов, співзасновник Evergreen IT).
    

Третю золоту медаль отримав ще один студент Київської політехніки Назар Поночевний за проєкт HARMIX. Це інтелектуальний сервіс, який автоматично підбирає потрібну музику для вашого відео (наукові керівники Ганна Сарибога, керівниця секції Smart-технологій, мікроконтролерів i роботизованих систем Київської МАН і викладачка КПІ, та Наталія Панасенко, аспірантка Інституту обдарованої дитини АПН України).
    

Бронзова нагорода — у Гліба Карягіна, студента Київського політеху за створення багатофункціонального наземного роботизованого комплексу (наукова керівниця — Ганна Сарибога).
    

У Київській МАН нагадують, що ITEX є провідною виставкою для демонстрації останніх досягнень науки і техніки, одним iз центральних ділових заходів в Азіатсько-тихоокеанському регіоні.

 

Її діяльність орієнтована на комерціалізацію інноваційних ідей і розробок. Виставка проводиться щорічно за підтримки міністерств Малайзії під егідою Міжнародної федерації асоціацій винахідників. Кращі проєкти та розробки відзначають медалями та спеціальними призами.