На новому КПП у Щасті будуть надавати 88 адмінпослуг

10.11.2020

Президент Зеленський укотре побував у ра­йоні проведення Операції Об’єднаних сил.

Розцінюємо це як поглиблення розуміння президентсь­кою командою реальної ролі ­Збройних сил та загалом ситуації на фронті в загально-політичному розкладі та коригування системи комунікацій відповідно до висновків.

Цього разу президент Зеленський із голов­нокомандувачем генералом Хомчаком та виконуючим обов’язки командувача Об’єднаних сил генералом Ганущаком разом із представниками дипломатичних місій оглянули новий контрольний пункт в’їзду-виїзду «Щастя», який планується вже скоро відкрити.

Акцент було зроблено на облаштуванні КПВВ як місця надання послуг, у першу чергу адміністративних. Зокрема, на КПВВ розташовано відділення Ощадбанку, пошту та ЦНАП, який надаватиме 88 адміністративних послуг.

Починаючи з 8.00 10 листопада, згідно з рішенням командувача Об’єднаних сил, в усіх КПВВ у районі проведення Операції Об’єднаних сил відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування.

На території Донецької області через КПВВ «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське», а на Луганщині – через КПВВ «Станиця Луганська» та новостворені контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя» та «Золоте».

Пропуск громадян і транспортних засобів проводитиметься щоденно з 8.00 до 18.00. При в’їзді на територію, підконтрольну уряду України, проводитиметься температурний скринінг громадян.

Обов’язковою умовою також є перебування в захисній масці (респіраторі) та дотримання соціальної дистанції з урахуванням нанесеної розмітки. Для пропуску через КПВВ громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Дій вдома» або обсервації, згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України №392 від 20.05.2020.

Разом із президентом у поїздці були посли Німеччини, Швеції, Франції, Канади, заступник посла Великої Британії, спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні, координаторка системи ООН в Україні, тимчасова повірена у справах США.

Таким чином українська влада демонструє міжнародній спільноті свою налаштованість до дипломатично-політичних методів вирішення ситуації в результати дії режиму тиші. Проте от тут якраз і є на що звернути увагу.

Бо, з одного боку, режим тиші таки дав результати — кількість бойових втрат i поранень зменшилася в рази. Проте говорити власне про «тишу» можна лише умовно.

Бо наразі, навпаки, спостерігається зростання кількості вогневих провокацій. Утім це традиційний метод російського агресора: як тільки Україна бере перевагу у політично-дипломатичній площині, посилюється військовий тиск на лінії фронту.