Поруч із цілющим джерелом: в урочищі «Апельня» на Черкащині лісівники облаштували альтанку

04.11.2020
Поруч із цілющим джерелом: в урочищі «Апельня» на Черкащині лісівники облаштували альтанку

Біля цілющого джерела лісівники облаштували альтанку. (Фото надане пресслужбою Черкаського облуправління лісового та мисливського господарства.)

На Черкащині, в Смілянському районі, біля лісового джерела на виїзді села Макіївка, в урочищі «Апельня» лісівники облаштували альтанку.
 
Як повідомила «УМ» Наталя Сегеда, прессекретар обласного управління лісового та мисливського господарства, над облаштуванням відпочинкової зони працювали лісівники Макіївського лісництва Кам’янського лісгоспу.
 
І все задля того, аби людям було приємно та комфортно набрати джерельної води й насолодитися природою.
 
«Загалом лісівники провели повну реконструкцію гідрологічного об’єкта — упорядкували прилеглу територію, встановили огорожу, оновили накриття над самою криничкою, зробили низку спусків до джерела, адже воно розташоване в яру», — розповідає Наталя Сегеда. 
 
Це лісове джерело має дуже давню історію. Перші згадки про нього та його цілющу воду з’явилися понад півтора століття тому. Воно в урочищі «Апельня» відоме ще з 1850 року як таке, що започатковувало річку Лебединку.
 
Тієї річки вже дано немає, адже у 1860 році сільська громада, перегородивши її, утворила цілий каскад ставків, вода з яких витікає в Дніпро. Проте лісове джерело залишилося донині і приносить користь людям своєю дивовижною водою, яка надає сили та енергії.