Алладіна викликали? В Індії викрили шахрайську оборудку з диво-лампою

04.11.2020
Індія — просто казкова країна, з її дивовижними палацами, незліченними коштовностями, природними багатствами, цікавими фольклором, танцями, піснями і, звісно ж, казками.
 
А ще там навдивовижу довірливі люди, що вірять у дива, які можуть трапитися не лише в переказах старців, а й у житті.
 
Так, у штаті Уттар-Прадеш місцевий лікар купив у своєї пацієнтки... чарівну лампу, виклавши за неї понад 40 тисяч доларів авансу і ще мав доплатити 160 тисяч! І це не за антикваріат, як би ви подумали, а за справжнісіньку чарівну лампу... Алладіна.
 
А діло було так: до лікаря на прийом прийшла пацієнтка з двома синами. Посеред розмов ті обмовилися, що мають лампу, яка творить дива, приносить удачу і багатство, а ще до них у дім приходить «бабА» — божественна людина (до слова, «бабА» з арабської перекладається як «батько», «чоловік», а ще це слово означає «пращур». — Авт.).
 
Лікар загорівся бажанням придбати в пацієнтів цю диво-лампу і прийшов до них додому, щоб переконатися у «дієвості» її чар.
 
І дійсно, в дім явився «Алладін», який потім виявився переодягненим шахраєм, але під час свого візиту лікар був настільки вражений «чудом», що виклав частину суми, аби лиш отримати казкову річ.
 
Коли вся правда про звичайнісіньку лампу відкрилася, обманутий її володар сам прийшов до поліції, щоб заявити на крутіїв, яких згодом упіймали. А от їхню «матусю» шукають і досі. Поліція підозрює, що ошуканих володарів «лампи Алладіна» може бути значно більше, та не всі мають сміливість про це заявити.