Херсонський суднобудівний завод отримав держзамовлення на 23,5 мільйона гривень

20.10.2020
Вигідний контракт на будівництво плавучого причалу забезпечить робітників підприємства «Паллада» ДК «Укроборонпром» гідною зарплатою до кінця цього року.
 
— Подія є надзвичайно важливою для заводу «Паллада», який упродовж багатьох років узагалі не отримував держзамовлень, — розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв. — Тепер же суднобудівне підприємство на півдні України знову виконує функцію бюджетоутворювального підприємства.
 
Чиновник розповів, що питання укладення контракту поставив президент України під час свого візиту на Херсонщину в серпні поточного року.
 
Відтоді команда Юрія Гусєва разом із віцепрем’єром, міністром із питань стратегічних галузей промисловості Олегом Уруським, а також представниками Міноборони, Укроборонпрому та адміністрації заводу «Паллада» працювала над цим і нарешті отримала позитивний результат.
 
«У нас є амбітне завдання — збільшити на підприємстві, де працює 400 осіб, кількість робочих місць удвiчi. Адже на заводі «Паллада» є можливість будувати не лише унікальні плавучі причали, а й справжні готелі на воді», — цитують главу держави в Херсоні.
 
Відзначимо, що розвиток суднобудування на півдні України — стратегічно важливий напрям роботи, якому приділили увагу лише напередодні місцевих виборів.
 
За словами генерального директора підприємства Валерія Маломана, на будівництві причалу будуть задіяні близько 200 фахівців, тобто половина трудового колективу верфі.
 
Відомо, що причали призначені для суден прикордонників, дислокованих у Маріуполі. Вони невеликі за габаритами, вартість кожного становить близько одного мільйона гривень.