Ворог на Донбасі продовжує порушувати режим тиші: гатять із протитанкових гранатометів

16.10.2020
У День Захисника президент Зеленський побував у районі проведення Операції Об’єднаних сил — відвідав Центр морських операцій, тренувальну базу морських піхотинців, вручив особовому складу відзнаки та нагороди. 
 
Візит президента Зеленського вкотре означився скандалом. У мережі було викладено фото, де президент та очільник офісу сидять за столом iз військовослужбовцями.
 
Причому очільники їдять, а перед військовослужбовцями навіть тарілок немає.
 
Пізніше пресслужба офісу виклала інші фото, з яких стало зрозуміло, що в середу потрапила одна з перших світлин серії спільної вечері, коли кухарі ще накривали на стіл. 
 
Протягом минулих трьох діб ситуація лишається напруженою, але контрольованою. За цей період зафіксовано 7+5+3+6 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Знову найбільше провокацій було на донецькому напрямку.
 
Із гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник вів вогонь поблизу Авдіївки.  На ділянці неподалік населеного пункту Майорськ — з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї.
 
Поодинокими пострілами з автоматичного станкового гранатомета противник провокував наших захисників біля Новолуганського, та двічі — поблизу населеного пункту Камишуваха. 
 
Порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ із застосуванням ручного протитанкового гранатомета задокументовано поблизу Зайцевого, а з автоматичного станкового гранатомета — неподалік населених пунктів Піски та Оріхове. На ділянках поблизу населених пунктів Водяне та Новомихайлівка противник вів вогонь зі стрілецької зброї.
 
А поблизу Причепилівки та Новотошківського — з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Також вогневу активність ворога зафіксовано в районі населеного пункту Хутір Вільний.
 
На цій ділянці противник вів вогонь iз ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї.
 
У районі населених пунктів Пищевик та Водяне виявлено прольоти двох БПЛА противника із перетинами лінії розмежування.
 
Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил негайно було здійснено радіоперекриття каналів управління та навігації ворожих безпілотників, що унеможливило подальше їх використання.
 
Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає. 
 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Із 15 жовтня тимчасово припинив пропуск осіб контрольно-пропускний пункт «Станиця Луганська». За інформацією пресслужби штабу ООС, бездіяльність окупаційної адміністрації РФ призвела до швидкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на тимчасово окупованій території Луганщини.
 
Враховуючи нестачу медичного персоналу та засобів протидії захворюванню, окупанти не спроможні стабілізувати епідемічну ситуацію.
 
Щоб зменшити поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, збереження життя та здоров’я громадян, за наказом командувача Об’єднаних сил, у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» в період iз 15 жовтня до 23 год. 59 хв. 31 жовтня 2020 року пропуск осіб через лінію розмежування тимчасово припиняється.
 
Як виняток, за наявності документально підтверджених життєво важливих підстав соціально-гуманітарного характеру командувачем ОС може бути прийняте окреме рішення щодо пропуску осіб у зазначеному контрольному пункті.
 
Командування Об’єднаних сил звертається до громадян iз розумінням поставитися до тимчасових обмежень i врахувати їх під час планування своїх поїздок через лінію розмежування.