Окупанти стріляють поблизу Авдіївки, а біля Опитного дистанційно мінують ділянки

13.10.2020
Окупанти стріляють поблизу Авдіївки, а біля Опитного дистанційно мінують ділянки

До селища Муратове Новоайдарського району прибули 4 тонни теплих речей та білизни, а також будматеріалів для мешканців, які зазнали лиха унаслідок пожеж у Луганській області. (Фото пресслужби Операції об’єднаних сил.)

Ситуація на фронті залишається складною, утім контрольованою підрозділами Об’єднаних сил.
 
Українські Збройні сили дотримуються домовленостей про режим тиші, що вступили в дію 27 липня 2020 року.
 
За минулі чотири доби у районах відповідальності наших підрозділів зафіксовано 9 випадків порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.
 
Більшість iз них — на донецькому напрямку у відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід».
 
Поблизу Мар’їнки противник вів вогонь iз ручного протитанкового гранатомета, а неподалік Майорська та Зайцевого — зі стрілецької зброї.
 
Вогневу активність збройних формувань Російської Федерації зі стрілецької зброї та автоматичного станкового гранатомета зафіксовано у районі населеного пункту Ломакине (поблизу Талаківки).
 
Поблизу Водяного противник здійснив один неприцільний постріл iз підствольного гранатомета.
 
У районі населеного пункту Піски ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї, а поблизу Опитного здійснив дистанційне мінування перед українськими позиціями, застосувавши ручний протитанковий гранатомет, пристосований для використання мін ПОМ-2.
 
Регулярно порушує противник домовленості про режим тиші поблизу Авдіївки: використовує стрілецьку зброю та ручні протитанкові та підствольні гранатомети.
 
За даними Головного управління розвідки Міноборони України, в російських окупаційних військах на сході України розпочала роботу комісія Генерального штабу збройних сил Російської Федерації. Зазначається, що мета роботи комісії — контроль проведення зборів iз командним складом 1-го та 2-го армійських корпусів.
 
«Командування ЗС РФ посилює контроль над діяльністю командного складу з’єднань і частин оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях», — наголосили в ГУР.
 
Також, за інформацією розвідвідомства, у штабі 8-ї армії Південного військового округу ЗС Росії сплановано проведення атестації офіцерів щодо відповідності займаним посадам за підсумками бойової підготовки російських окупаційних військ у цьому році.
 
У тимчасово окупованій Макіївці Донецької області двоє підлітків отримали осколкові поранення у результаті вибуху гранати. З медіа-ресурсів окупаційної влади відомо, що хлопці сприйняли гранату за муляж і самі привели в дію. Інцидент стався в Радянському районі міста. Один iз постраждалих наразі перебуває в реанімації, його стан стабільно важкий, інший — у травматології.