У Великій Британії за 49 євро можна буде посидіти у в'язниці

13.10.2020
Шансон, фільми з хепіендом про в’язниці та їх заручників створюють певний фльор навколо цієї далеко не романтичної теми.
 
У сусідній країні навіть з’явилася певна субкультура, пов’язана з тюремним життям. У Великій Британії вирішили монетизувати цю справу: а й справді, хочеш романтики — на, маєш, тільки спочатку оплати послугу.
 
Так, стало відомо, що будь-хто з бажаючих поїсти тюремної баланди, якщо він повнолітній, може сповна пірнути в «естетику» буцегарні, навіть заночувати там.
 
Правда, спочатку оплати послугу — 49 євро. У такий спосіб найстаріша тюрма Британії — Шептон-Маллет — дасть відчути клієнтам, що таке позбутися свободи і права розпоря­джатися власним життям, бодай і на короткий проміжок часу.
 
Спочатку бажаючим проведуть екскурсію всіма «видатними і пам’ятними» місцями закладу, нагодують тюремним обідом — усе це займе 12 годин.
 
А вже потім, якщо екскурсантам видасться замало тієї романтики, проведуть у «власні апартаменти» — одиночну камеру, де відчайдухи зможуть провести ніч, відчувши всі принади й комфорт цього закладу. Зранку підйом чітко за розпорядком, потім запропонують скуштувати тюремний сніданок — і на волю, додому.
 
Творці ідеї цієї атракції вирішили показати обивателям, що повинна відчути нормальна людина, потрапивши в подібні умови. Якщо екскурсанти все ж не наважаться заночувати в застінках, то можуть продовжити вечір за розмовами з в’язнями про життя-буття, а також посидіти в місцевому барі.
 
В’язниця Шептон-Маллет заснована ще в 1625 році і працювала «за профілем» до 2013-го, доки не перейшла у приватну власність.
 
Зараз компанія-власник спеціалізується на інтерактивному туризмі, тож нікого й не дивують подібні «розваги», до того ж там вам можуть запропонувати  і «паранормальний» тур — нічну екскурсію коридорами тюрми зі страшними розповідями про місцевих привидів.