«Витязі» у шакалячій шкурі: окупанти нашпиговують Україну своїми «консервами»

07.10.2020
У районі проведення операції Об’єднаних сил ситуація залишається напруженою, але контрольованою.
 
Україна дотримується домовленостей щодо режиму тиші. Впродовж минулої доби зафіксовано лише два випадки порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями РФ: поблизу Новолуганського противник відкрив вогонь із підствольного гранатомета, а неподалік Авдіївки застосував ручний протитанковий гранатомет. Бойових втрат і поранень серед українських захисників немає.
 
Величезні зусилля зараз зосереджено на подолання вогняної стихії. Збройні сили спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій ліквідовували пожежі в околицях населених пунктів Кряківка, Трьохізбенка, Старий Айдар, Шуми.
 
Лише від Збройних сил до гасіння осередків займань залучили понад 300 військовослужбовців i майже 20 одиниць спецтехніки.
 
Станом на ранок вівторка з 10 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності ліквідовано вiсiм, ще два осередки локалізовано, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.
 
Зазначається, що найскладніша картина склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сiверськодонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населені пункти. 
 
Тим часом, як стало відомо «УМ», на окупованій території розгорівся медійний скандал. Окупаційна влада призначила головним редактором свого паперового рупора, газети «Донецька правда», російського блогера Олександра Жучковського.
 
Призначенням громадян РФ на ключові посади там нікого не здивуєш. Але місцева журналістська братія обурилася, піднявши на гора «нетлінні скріни» Жучковського часів його сватання на співробітництво з українськими ЗМІ: «ДНР» не існує. Економіки «ДНР» немає. Всі підприємства розграбували і вивезли російські війська, які там є і регулярно везуть «вантаж 200».
 
Місцеві ополченці обурені. Проте, наприклад, телеграм-канал «Вольнодумець» вважає, що призначення Жучковського пролобіювали російські спецслужби після того, як не змогли вбудувати свого агента в українське медіаполе. На посаді редактора газети він може бути «законсервований» до відновлення на Донбасі українського контролю. І тоді з готовністю пред’явить свою «проукраїнську» позицію.