І дрібку імбиру — в салат! Які продукти допоможуть запобігти тромбофлебіту та варикозу

06.10.2020
І дрібку імбиру — в салат! Які продукти допоможуть запобігти тромбофлебіту та варикозу

Зелений чай багатий на антиоксиданти й дуже важливий для здоров’я крові. (Фото з сайта 1news.com.ua.)

«Густа» кров стає причиною багатьох проблем зі здоров’ям. Кров «гусне» з різних причин.
 
Це і надмірне вживання цукру та вуглеводів, і брак в організмі вітамінів і мінералів, які беруть участь у виробленні гормонів та ферментів (вітаміну С, цинку, селену, лецитину), і недостатня кількість ферментів при захворюванні підшлункової залози, і навіть підвищений гемоглобін у крові та «погана робота» печінки.
 
Кров гусне також при зневодненні організму, при проносі або блювоті (особливо якщо при цьому не поповнювати водний баланс організму), при вживанні алкогольних напоїв, картоплі, жирної і копченої їжі. 
 
При тромбофлебіті, варикозі та інших судинних проблемах важливо регулярно розріджувати кров. Тут допоможе правильне харчування. Скажімо, багато позитивних властивостей має гінгерол — природний антисептик.
 
Зокрема, він здатний «розганяти» кров. Багато гінгеролу містить імбир, тому чаї з цим коренем допомагають попередити тромбофлебіт і активно борються з недугою.
 
Найкорисніший, за словами дієтологів, свіжий імбир (не маринований і не сушений). Можна купити в магазині невеликий корінець і пити з ним чай або додавати в салат.
 
Розрідити кров допоможе червоне вино. Воно багате на антиоксиданти, які відповідають за окислення холестерину й перешкоджають його накопиченню на стінках вен.
 
Завдяки цьому кров рухається судинами активніше, не затримуючись, не перетворюючись на згустки і тромби. Багатий на антиоксиданти і зелений чай. Лікарі радять випивати щодня хоча б кілька чашок цього напою.
 
Ефективно знижує в’язкість крові таурин. Він підвищує тонус судин і зміцнює їх. Продукти, що містять таурин, сприяють нормалізації кров’яного тиску. Почерпнути цей важливий мікроелемент можна в курячому м’ясі, білій рибі, кальмарах, яйцях, кисломолочних продуктах.