«Донбас» та «Дніпро» запекло бороються за місце у фіналі

30.09.2020
«Донбас» та «Дніпро» запекло бороються за місце у фіналі

Друга та третя команди «регулярки» — «Донбас» та «Дніпро» відповідно — ведуть запеклу боротьбу за місце у фіналі. (Фото з сайта uhl.ua.)

Згідно з попереднім задумом УХЛ, в останній день вересня мав розпочатися новий сезон у вітчизняному хокеї.
 
Утім через численні випадки коронавірусу в кількох командах-учасницях «плей-оф» завершити до вказаної дати перенесений iз весни на осінь ЧУ-2019/2020 не вдалося.
 
Провівши на початку осені по два матчі в кожній із півфінальних пар, після коронавірусного спалаху УХЛ «зачинилася» на 21-денний карантин.
 
Минулого ж понеділка півфіналісти повернулися до з’ясовування стосунків. «Кременчук» утретє поспіль розгромив «Білий барс» і на відстань однієї перемоги наблизився до «золотої» серії.
 
Водночас у протистоянні «Дніпра» та «Донбасу» боротьба точиться за запеклим сценарієм. 
 
У другому матчі поспіль для визначення переможця командам довелося зіграти «овертайм». В обох випадках перемога дісталася титулованому донецькому клубу, однак в активі дніпрян є виграний перший матч серії, що залишає їм надію на загальний успіх.
 
Хай там як, а вперше від початку півфінальної дуелі лідерство в цій парі захопив чинний чемпіон. У разі ще однієї гостьової перемоги над херсонським колективом підопічні Сергія Вітера впритул наблизяться до вирішального раунду змагань. А далі — для виконання заключного акорду в серії — собі в союзники «Донбас» отримає рідний лід та своїх уболівальників.
 
Зауважимо, що боротьба в півфінальній та фінальній серіях розрахована до чоти­рьох перемог однієї з команд. А у вівторок команди провели саме четверті матчі півфінального раунду. Уявити, що могло завадити «Кременчуку» оформити вихід до «золотої» серії, взагалі проблематично.
 
Хокеїсти «Білого барса» хоч і обіцяли, що на очах своїх уболівальників у Білій Церкві зможуть нав’язати представникам Полтавщини боротьбу, на ділі все вийшло трохи інакше.
 
Після розгромної поразки в третьому матчі серії (2:9) наставник «барсів» Костянтин Буценко розповів: «Із об’єктивних причин ми не змогли виставити на гру наших основних гравців. Тому дали можливість проявити себе нашій молоді. Це була дуже корисна гра для «Білого барса».
 
Здається, що, не маючи шансів у півфінальному протистоянні з «Кременчуком», «барси» використовують «плей-оф» просто як місце для обкатування свого резерву.
 
Водночас очільник кременчужан Олександр Савицький попри дев’ять закинутих шайб у ворота білоцерківської команди вимагає від своїх підопічних ще більшої викладки.
 
«Непогано, але хотілося б краще», — так очільник «Кременчука» прокоментував третій поєдинок півфінальної серії.
* * *
До слова, участь у наступному хокейному чемпіонаті можуть узяти вісім-дев’ять команд. Планувалося, що до нового розіграшу, окрім шістки учасників попереднього турніру («Кременчук», «Донбас», «Дніпро», «Білий барс», «Крижані вовки», «Динамо»), доєднається пара дебютантів — новостворений «Маріуполь» та відроджений «Сокіл».
 
Однак харківське «Динамо», до слова, найгірша команда регулярного чемпіонату-2019/2020, й досі не підтвердило свою участь у наступному розіграші. Пресслужба УХЛ повідомляє, що представники динамівського клубу звернулися з проханням подовжити до 5 жовтня заявочну кампанію, аби отримати додатковий час для пошуку спонсорів.
 
Водночас, розуміючи проблемність становища харківського клубу, в УХЛ в екстреному порядку вже підшукали восьмого учасника для майбутнього чемпіонату.
 
Активізацію будівельних робіт на льодовій арені в Краматорську, презентацію емблеми ХК «Краматорськ» та представлення громадськості білоруса Павла Микульчика в якості головного наставника цього колективу — все це є елементами підготовки третьої команди з Донбасу до дебюту в українській хокейній лізі. 
 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Півфінальна серія (до 4-х перемог). «Білий барс» — «Кременчук» — 2:9 (рахунок у серії — 0:3). «Дніпро» — «Донбас» — 2:3 ОТ (1:2).