«Мотор» розпочав виступи в елітному раунді Ліги чемпіонів з двох поразок

25.09.2020
«Мотор» розпочав виступи в елітному раунді Ліги чемпіонів з двох поразок

Гандболістам «Мотора» не вдалося нав’язати боротьбу швидким візаві з «Ольборга». (Фото з eurohandball.com)

Новий розіграш гандбольної Ліги чемпіонів у чоловіків проходить у суттєво оновленому форматі.
 
 
Відтепер замість 28 клубів на груповому етапі в найпрестижнішому єврокубку змагається лише 16 колективів. Серед них і багаторазовий чемпіон України — запорізький «Мотор».
 
 
Потрапити до когорти елітних учасників «мотористам» удалося завдяки своєму високому реноме у світі європейського гандболу, котрий дозволив отримати від організаторів так звану «уайлд кард». Однак своє право на участь в елітному турнірі потрібно доводити також і грою. 
 
У першому турі групового етапу гандболісти «Мотора» дали справжній бій одному з грандів та фавориту змагань — іспанській «Барселоні». Попри домашню поразку (25:30), литовський наставник запорізького колективу Гінтарас Савукінас позитивно оцінив старт своїх підопічних у новому розіграші ЛЧ: «Я задоволений тим, як ми протистояли потужному супернику. Для нашої молодої команди це була велика гра, в якій ми показала цілком пристойний рівень гри в усіх аспектах, про що свідчить невелика різниця в рахунку». 
 
Наскільки ж успішно та продуктивно відбувається процес становлення нової команди в Запоріжжі (у міжсезоння «Мотор» залишили четверо досвідчених виконавців, ще двоє ключових гравців зазнали серйозних травм), мав продемонструвати виїзний поєдинок проти данського «Ольборга».
 
Під час попередніх «лігочемпіонських» сезонів «Мотор» частенько зустрічався з чемпіоном Данії, кілька разів досягши в тих протистояннях позитивного для себе результату. Утім цього разу данський колектив завдав «мотористам» болісного фіаско — 38:29.
 
Перед поїздкою до Ольборга Гінтарас Савукінас акцентував увагу своїх підопічних на потужній лінії атаки, котрою володіє їхній опонент. «Нам доведеться постаратися, аби відібрати очки в суперника. Чекаю від своїх підопічних такої ж самовіддачі, як і у матчі з «Барселоною», — зауважував очільник «Мотора».
 
Однак, дивлячись на підсумок двобою, забезпечити на майданчику данського чемпіона  повноцінну конкуренту атмосферу «мотористам» не вдалося. Ба більше, у цьому протистоянні з «мотористами» данський колектив встановив власний рекорд результативності. 
 
Загалом, як свідчить статистика, минулого «мід-уїку» в Данії «Мотор» зазнав своєї 17-ї поразки в 22 зіграних у ЛЧ гостьових поєдинках.
 
«Ми підтримували в грі швидкість на високому рівні, оскільки знали, що граємо проти фізично сильної команди», — відкрив секрет успіху головний тренер «Ольборгу» Стефан Мадсен.
 
Думається, свій внесок у перемогу команди зробили й місцеві уболівальники, котрі, хоч і не у великій кількості, але своєю активною підтримкою постійно надихали господарів на успішну гру.
 
Відтак після двох турів український чемпіон залишається в турнірній таблиці з «бубликом», натомість його кривдник iз максимальним очковим доробком захопив лідерство у групі. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група В. 2-й тур. «Ольборг» (Данія) — «Мотор» (Україна) — 38:29 (17:13; Сандель, Крістенсен, Самуельссон (по 7) — Малашинскас, Орбович (по 5)).
Турнірне становище: «Ольборг» — 4, «Кель», «Барса», «Вешпрем» — 2 (1), «Цельє», «Нант», «Загреб» — 0 (1), «Мотор» — 0 (2).