У Черкасах після капремонту відкрили навчальний корпус Богданового університету

17.09.2020
У Черкасах після капремонту відкрили навчальний корпус Богданового університету

Капітально відбудований корпус Богданового університету. (Фото з сайта Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.)

У Черкасах урочисто відкрили капітально відремонтований навчальний корпус №4 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.
 
 
 
Його реконструювали після пожежі 1990 року. Відтепер тут для майбутніх педагогів i психологів усі пари проходитимуть в одному корпусі у спеціалізованих аудиторіях із сучасним обладнанням.
 
 
«У рік, що передує 100-річчю нашого університету, ми відкриваємо корпус, який на 30 років випав з університетського життя. Дякую всім, хто на старті інвестиційного проєкту та під час його реалізації нас підтримав. Це Міністерство освіти й науки, народний депутат Сергій Рудик i депутати-члени міжвідомчої комісії Верховної Ради й тодішній голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, депутати Черкаської обласної ради, які виділили кошти з обласного бюджету, і депутати Черкаської міськради», — наголошує ректор Богданового університету Олександр Черевко.
 
Він каже, що довелося пройти кілька непростих етапів. Торік перезатвердили проєкт. Адже з’явилися нові вимоги до підготовки вчителів у зв’язку з реалізацією концепції Нової української школи.
 
Виникла також потреба у створенні центру психологічної й фізичної реабілітації для військовослужбовців, які воювали в зоні ООС. Ці всі вимоги були також враховані.
 
«На фінальній частині реалізації проєкту нас підтримав народний депутат Олександр Скічко, посприявши тому, щоб наш об’єкт був профінансований у повному обсязі. Хочу подякувати й будівельникам ПП «Надія», які сумлінно та якісно виконали свою роботу i проявили соціальну відповідальність», — наголошує пан Черевко.
 
За його словами, в університеті зробили все, щоб нові аудиторії відповідали сучасним вимогам, наповнили їх обладнанням, в аудиторіях тепер можна встановити онлайн-зв’язок із партнерами з будь-якого куточка світу.
 
«Ми розвиваємося, набираємо студентів, зберігаємо робочі місця. Тому вся наша університетська родина радіє цій події», — зазначає Олександр Володимирович.
 
«ЧНУ завжди був флагманом освіти на Черкащині. Тепер у відбудованому корпусі педагогів i психологів готуватимуть за європейськими стандартами. Нова українська школа отримає добре підготовлених спеціалістів — випускників Черкаського національного. Переконана, що ряди фахівців поповняться на лише кількісно, а й якісно», — додає начальниця управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Ольга Чепка.