Вища рада правосуддя не захотіла навіть розглядати відсторонення скандального судді Вовка

04.09.2020
Вища рада правосуддя не захотіла навіть розглядати відсторонення скандального судді Вовка

Суддя Вовк не тоне.

Генпрокуратурі повернуто клопотання про відсторонення голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.
 
 
«Вища рада правосуддя ухвалила рішення повернути без розгляду генеральному прокурору Венедіктовій Ірині клопотання про тимчасове відсторонення голови Окружного адміністративного суду міста Києва Вовка Павла у зв’язку з тим, що долучені до клопотання матеріали кримінального провадження не містять доказів належного вручення повідомлення судді про підозру і, відповідно, суддя не набув статусу підозрюваного», — опубліковано на сайті Вищої Ради правосуддя. 
 
Попередньо за поданням генпрокурора Ірини Венедіктової Вовка мали відсторонити тимчасово «у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності». 
 
Ще 17 липня детективи НАБУ провели обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду Києва і Державної судової адміністрації.
 
Тоді були оголошені підозри голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступнику та ще п’ятьом суддям цього суду, а також голові Державної судової адміністрації України Зеновію Холоднюку.
 
За версією слідства, зазначені особи діяли в рамках злочинної організації на чолі з головою ОАСК, маючи на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод у їх роботі.
 
Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук суддів ОАСК Павла Вовка, Володимира Келеберду, Ігоря Качура, Ігоря Погрибніченка, Олексія Огурцова, а також членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Остапця і Миколу Сіроша.
 
12 серпня у САП поінформували, що повторно направили в ОАСК підозри суддям, які з ОАСК раніше повернули в офіс Генпрокурора. 15 серпня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя. Однак з’ясувалося, що Генеральна прокуратура оформила документи неналежним чином.