У Тернополі з’явилася Алея загиблих у російсько-українській війні

01.09.2020
У Тернополі з’явилася Алея загиблих у російсько-українській війні

(Фото з сайта Тернопільської міської ради.)

На минулих вихідних урочисто відкрили Алею пам’яті тернополян, які загинули в російсько-українській війні на сході нашої держави.
 
 
Приурочили подію до Дня пам’яті захисників України. Символічний камінь встановили й освятили в одному з найкрасивіших і найулюбленіших городянами місць — центральному парку імені Шевченка на березі Тернопільського ставу.
 
 
А молоді деревця там висадили батьки загиблих воїнів, які прийшли з портретами своїх дітей. Була серед них і Віра Юркевич — мати колишнього командира взводу 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Андрія Юркевича, який загинув на Луганщині 5 вересня 2014 року.
 
«Ця алея — це гарант пам’яті, що ніхто ніколи не забуде хлопців, які віддали своє життя за Україну. Для нас це важливо. Бо лишається тільки пам’ять, яка дає нам силу жити», — сказала вона. «Це місце обрали, бо тут часто відпочивають тернополяни, вони мають пам’ятати про людей, які віддали життя за мирне небо над нами, — зазначив у своєму виступі заступник міського голови Леонід Бицюра. — Алея знакова. Бо водночас це й нагадування про те, що війна триває».
 
Того ж дня на Микулинецькому кладовищі Тернополя хвилиною мовчання та покладанням квітів до їхнiх могил також вшанували пам’ять полеглих у російсько-українській війні впродовж 2014-2020 років.