В Австралії доброчинним проєктом з допомоги тваринам став папуга рок-музиканта Іггі Попа

01.09.2020
Те, що в Австралії страшні лісові пожежі спричинили багато лиха, знають усі притомні люди, адже жахливі кадри, на яких зображені обгорілі коали, обсмалені кенгуру чи інші постраждалі тварини, вразили мільйони людей на планеті.
 
І ось ветеринари цієї країни вирішили створити пересувний шпиталь для постраждалих представників фауни.
 
Патроном нового проєкту австралійського шпиталю в Байрон-Бей став... папуга рок-музиканта Іггі Попа на прізвисько Біггі Поп. Про цю знаменну подію він «особисто» розповів на своїй сторінці в «Інстаграмі».
 
«Я дика птаха, в мене багато кузенів-какаду в Австралії. Я дуже засмутився, коли дізнався, що там загинуло 180 мільйонів птахів у катастрофічних лісових пожежах, які вбили 3 мільярди тварин минулого літа. Я чув про австралійських ветеринарів, які будують найбільшу в Австралії пересувну лікарню для диких тварин, і подумав: «Це чудова ідея».
 
Коли вони спитали, чи не хочу я стати їхнім патроном-засновником, то відразу ж погодився. Мені дуже хотілося б поспілкуватися зі своїми сестрами-братами птахами у чарівній країні Оз. Я б уже полетів туди, але мій тато буде сумувати за мною. Тому поки що я буду поширювати інформацію через свою сторінку в «Інстаграм», — «написав» какаду Біггі Поп.
 
Іггі Поп знайшов свою папужку в одному з магазинчиків край дороги у Флориді. Мав він тоді не найкращий вигляд, проте любов і турбота музиканта повернули пташку до нормального життя.
 
Тепер Біггі намагається повернути «борг» через турботу про своїх співплемінників.