В Івано-Франківській області додатково розгортають близько півтисячі лікарняних ліжок

26.08.2020
За офіційною статистикою, 24 серпня було зафіксовано 1 658 випадків коронавірусу, 25 хворих померли.
 
Це майже на 800 осіб менше, аніж попереднього тижня, коли був зафіксований абсолютний антирекорд хворих на коронавірус. Найбільше інфікувань діагностували у Києві, також серед лідерів Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська, Львівська та Одеська області. 
 
За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, хворіють на ковід чимало людей, що повернулися з відпочинку з-за кордону.
 
Тому в МОЗ закликали українців після повернення не уникати самоізоляції, щоб не наражати інших на небезпеку. 
 
Тим часом на Прикарпатті чотири медичні заклади другої лінії готуються приймати хворих на COVID-19. В Івано-Франківській області додатково розгортають близько півтисячі лікарняних ліжок.
 
Там заявили, що звернулись до Максима Степанова, щоб п’ять закладів Прикарпаття другої лінії були додатково включені для лікування хворих на коронавірус.
 
«Очікуємо, що вони якнайшвидше підпишуть контракти з НСЗУ і розпочнуть приймати хворих. Це дасть нам змогу розгорнути додатково ще 275 ліжок. Тобто пів тисячі ліжок ми зможемо додатково розгорнути для хворих на COVID-19», — повідомила заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.
 
За її словами, в Івано-Франківській області ситуація з захворюванням на коронавірусну інфекцію лишається складною.
 
Незважаючи на зменшення кількості хворих, цього тижня збільшилася кількість адміністративно-територіальних одиниць, які зараховані до «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки.
 
Зазначається, що 14 регіонів перевищили кількість випадків захворювання на коронавірус на 100 тисяч населення за останні 2 тижні.
 
Тож на засіданні Кабміну було внесено 14 адміністративно-територіальних одиниць до «червоного» рівня епідеміологічної небезпкеки, 75 — до «помаранчевого» рівня і 106 — до «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.
 
До «червоної» зони зараховано: місто Коломию, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області, місто Самбір Львівської області, місто Біляївку Одеської області, міста Дубно та Острог, Костопільський, Радивилівський та Рівненський райони Рівненської області, місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський райони Чернівецької області. 
 
На «червоній» території забороняється робота громадського транспорту, закриваються заклади освіти, в тому числі дошкільні та школи. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і не заборонена висадка з міжобласного транспорту.
 
У «помаранчевій» зоні забороняється діяльність закладів розміщення — це хостели, туристичні бази тощо, окрім готелів, діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час, планові госпіталізації в лікарнях, робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, прийом нових змін у дитячі табори. 
 
У «жовтій» зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризового втручання.
 
У «зеленій» зоні діють такі обмеження: перебування у громадських будівлях — лише в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненістю на 50%, перевезення пасажирів у громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.
 
Загалом, за весь час пандемії в Україні зафіксовано 108 415 випадків коронавірусу. COVID-19 забрав життя 2 318 осіб, подолали хворобу 52 870 українців.