Забродило? Не біда! В Австралії дають другий шанс «на життя» пиву

18.08.2020
Хтось, отримавши лимон, скривиться, а хтось — зробить із нього лимонад.
 
Щось подібне відбувається зараз в Австралії, де через карантин, запроваджений під час пандемії коронавірусу, позакривалися тисячі, та що там — десятки тисяч ресторанів та пабів.
 
Проблема полягає ще й у тому, що все це відбувається в країні, де дуже спекотний клімат, а в закритих на місяці приміщеннях зберігалися мільйони (!) галонів пива, яке, звісно ж, не витримало таких температурних випробувань і збухтіло.
 
Через відсутність відвідувачів заклади харчування і так зазнавали значних збитків, а тут ще й продукти, які просто нереально тримати в холодильниках, псуються.
 
Але підприємці знайшли вихід: пиво — дуже калорійний продукт, тому воно є ідеальним паливом для реакторів заводу з очищення стічних вод. Під час бродіння утворюється біогаз, який, своєю чергою, йде на утворення відновної електроенергії.
 
Тож зброджений напій переробляли на біопаливо, а потім — на енергію, яка запускає установку очищення, даючи таким чином йому другий шанс «на життя». 
 
У такий спосіб 40 тисяч галонів несвіжого пива збільшили виробництво енергії до 654 мегават-годин протягом місяця, а цього, як кажуть експерти, — могло б вистачити для живлення 1200 будинків.
 
Оскільки за час карантину «питейні» заклади зазнали значних збитків, то одна з пивоварень Австралії звернулася до відвідувачів пабів із проханням підтримати їх у скрутну годину і купити віртуальну гальбу пива в улюбленому закладі, тим самими утримавши його від банкрутства.
 
Після закінчення карантину завсідники барів зможуть обміняти ваучери на справжній кухоль пива, а як бонус — отримати ще одну безкоштовно. На цей заклик відгукнулося чимало любителів пінного напою, адже таким чином вони утримують економіку країни на плаву.