«Всі чекають команд iз Москви»: бойовики «дотримуються» режиму тиші за вказівками російських кураторів

12.08.2020
Протягом минулої доби ситуація у районі проведення Операції Об’єднаних сил залишалася загалом стабільною.
 
Зброй­ні формування Російської Федерації, їхні найманці та посіпаки знову порушили мирні домовленості. Одну ворожу провокацію зі стрілецької зброї зафіксовано біля Красногорівки. 
 
Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.
 
Телеграм-канал «Вольнодумець», посилаючись на свої джерела на окупованій території, пише, що там режим тиші повністю координується російськими кураторами: «Всі чекають команд iз Москви, ніяких суттєвих змін у військах не відбувається».
 
На думку авторів «Вольнодумця», РФ ретельно моніторить наш інформаційний простір. Як тільки Леонід Кравчук став керівником тристоронньої контактної групи, в ефірі телепрограмі «Пульс» він сказав, що «для досягнення миру на Донбасі необхідно зрозуміти бажання людей, які живуть на окупованих територіях», а для розведення військ — бути впевненим, що і сторона противника готова до таких дій, тому що це «рух назустріч».
 
У відповідь на його слова медіа на окупованій території почали транслюватися тези на кшталт: «якщо ви хочете почути нашу думку, то наше бажання — бути в Росії».
 
Хоча в приватних розмовах мешканці окупованих регіонів висловлюються не так однозначно. І проблема навіть не в позиції бойовиків, які вбивали навіть за синьо-жовту стрічку, а саме в позиції Кремля.
 
«Вольнодумець» наводить цитату політолога Якова Кедмі каналу Iton-TV: «Проблема Донбасу полягає в тому, що вона стосується всієї території України, а не лише її південного сходу».
 
На думку політолога, приєднання Донбасу буде означати, що «Москва махнула рукою на всю Україну та її російськомовне населення, кинувши напризволяще на поталу українським націоналістам.
 
Тому такий сценарій не буде реалізовано. Тобто Путіну потрібна вся Україна, і ця позиція з 2014 року не змінилася». 
 
Тож Об’єднані сили не дрімають. За інформацією штабу оперативно-тактичного угруповання, в районі відведення підтримують бойову готовність, відточуючи бойові навички у районах відведення.
 
Військовослужбовці тренуються у складі підрозділів, демонструючи вміння у вправності зайняття вогневих позицій, точності наведення, зміні дальності та напрямку стрільб, успішному відпрацюванні часових показників.
 
Під час тренувань основну увагу приділяють саме останньому пункту — якомога швидшому та якісному виконанню необхідних нормативів.