Перша доба перемир'я: російські окупанти дистанційно встановлюють міни біля Новомихайлівки

29.07.2020
Перша доба перемир'я: російські окупанти дистанційно встановлюють міни біля Новомихайлівки

Бойовики «фарширують» наші землі ось такими мінами російського виробництва.

Уже за кілька годин після оголошення перемир’я з боку противника трапився провокаційний обстріл.
 
 
Загалом, за даними штабу операції Об’єднаних сил, у першу добу з початку дії всеосяжного порядку дотримання тиші зафіксовано три факти порушення режиму припинення вогню російськими окупаційними військами та їхніми посіпаками.
 
 
Зокрема, поблизу населеного пункту Водяне противник відкривав вогонь по позиціях українських воїнів iз гранатометів різних систем i стрілецької зброї, а біля Південного здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
Втрат серед наших воїнів унаслідок ворожих обстрілів немає. Зважаючи на те, що обстріли були провокуючими, а не прицільними, підрозділи ООС відповіді не давали.
 
Втім командування ООС укотре наголосило, що у випадку виникнення реальної загрози життю та здоров’ю наших бійців відповідь буде надано із застосуванням усього наявного озброєння. 
 
Ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки. Поряд з українськими позиціями за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник знову застосував уже звичну для себе практику — здійснив мінування трьома протипіхотними мінами ПОМ-2.
 
Для інформації — ураження наноситься осколками, на які дробиться корпус після підриву заряду вибухової речовини.
 
У той момент, коли людина зачепиться за один із датчиків цілі (тонка капронова нитка оливкового кольору), міна підірветься.
 
Час бойової роботи цього виду озброєння може становити від 4 до 100 годин, після чого має спрацювати пристрій самоліквідації міни, і вона вибухне. До речі, встановлення ПОМок бойовиками відбувається винятково дистанційно. 
 
На ділянках розведення №1, №2 i № 3 обстрілів не зафіксовано. Українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію оборони.