Американець подарував другові виграні у лотерею 11 млн дол: бо пообіцяв 30 років тому

28.07.2020
«Трапилось диво — друг урятував друга!» — цей заяложений вираз ви, мабуть, не раз чули, проте сприймали це як жарт або й сарказм, ніби такого взагалі трапитися не може в принципі.
 
Проте...
 
Том Кук, житель штату Вісконсін, що в США, виграв у лотереї Powerball 22 мільйони доларів.
 
Зрештою, нічого дивного в тому, що громадяни Сполучених Штатів іноді виграють неймовірні, як для наших обивателів, суми в лотерею, немає, проте здивувала громадськість інша новина — щасливчик вирішив віддати половину виграшу своєму другу — Джо Фіні, з яким він товаришує все життя.
 
Виявляється, приятелі понад 30 років тому заприсяглися поділитися виграшем, якщо кому-небудь із них пощастить. І ось такий чарівний білет витягнув Том.
 
Здавалося б, радій і насолоджуйся життям, проте, як кажуть, договір дорожчий за гроші, тому пан Кук, якому в червні цього року посміхнулася доля, зателефонував другові і повідомив радісну звістку.
 
Що цікаво, домовленість між друзями була усною і скріпленою лише рукостисканням, тому Джо Фіні був здивований і втішений таким вчинком Тома.
 
Тепер, після відрахування усіх податків та умов отримання усієї суми одразу, приятелі одержать на руки по 5,7 млн доларів. Що робити з таким багатством, жоден із них ще не знає, але обоє заявили, що полишать працювати.
 
Та й то правда, адже по­трібен час обмізкувати, куди подіти виграш...