Після оголошення перемир'я бойовики на Донбасі 15 разів відкрили вогонь по українських захисниках

24.07.2020
Після оголошення перемир'я бойовики на Донбасі 15 разів відкрили вогонь по українських захисниках

Ярослав Журавель (праворуч).

Рішення тристоронньої контактної групи в Мінську щодо встановлення перемир’я завело ситуацію в iще глухiший кут.
 
 
Нагадаємо, 21 липня результатом засідання ТКГ стало встановлення перемир’я від 27  липня.
 
 
Умови перемир’я: заборона на використання будь-якої зброї (снайперської в тому числі), диверсійно-розвідувальні операції (в тому числі з використанням БПЛА). 
 
 
Окрім того, введення дисциплінарного покарання за вогонь у відповідь без рішення вищого військового керівництва після вичерпного використання координаційних механізмів.
 
При цьому реального механізму чи алгоритму оперативного прийняття рішень наразі немає. 
 
Варто зазначити, що перемир’я — це, по суті, рішення на запит сторони противника, втрати якого (в живій силі, техніці і бо­йовому дусі) значно більші.
 
Втім інформаційно-психологічні операції противника таки створили підґрунтя, достатнє для ухвалення таких політичних рішень.
 
Тим часом на тлі озвученого перемир’я, за минулу добу збройні формування Російської Федерації, їхні найманці та посіпаки 15 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому міномети 120-го калібру, озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, БПЛА та стрілецьку зброю. 
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік Майорська противник вів вогонь iз мінометів калібру 120 мм i випустив у бік позицій наших оборонців 25 мін.
 
Поблизу Хутора Вільний агресор задіяв гранатомети різних систем, а біля Кримського — озброєння БМП та великокаліберні кулемети.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів у передмісті Мар’їнки.
 
З цього ж озброєння ворог обстрілював і українських захисників неподалік населених пунктів Лебединське, Водяне, Пищевик, Старогнатівка і Талаківка.
 
По оборонцях Богданівки російські окупанти застосували безпілотний літальний апарат, з якого скинули гранатометний постріл ВОГ-25.
 
Надвечір на цій ділянці фронту противник також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів i стрілецької зброї.
 
За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів четверо українських військовослужбовців отримали поранення. За вчора українські захисники знищили одного та поранили трьох загарбників. За уточненими даними, 21 липня втрати противника додатково збiльшилися на ще двох загиблих.