Російські окупанти на Донбасі застосовують чи не все заборонене важке озброєння

01.07.2020
За минулі п’ять діб збро­йні формування Російської Федерації, їхні посіпаки та найманці 52 рази порушили режим припинення вогню. І це лише офіційно зафіксовані обстріли.
 
 
Легше вже говорити, чого росіяни не застосовували. Бо, судячи з усього, обстріли зі стрілецької та снайперської зброї вже просто не рахуються.
 
 
З «новенького» цього тижня — використання 125-мі­лі­метрових танкових гармат. Також противник активно застосовував при обстрілах заборонені до розміщення на лінії зіткнення важку артилерію калібру 150 мм та 122 мм, міномети калібру 120 мм, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, ударні безпілотні літальні апарати. 
 
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог обстрілював наші оборонні укріплення поблизу населених пунктів Хутір Вільний, Кримське, Луганське, Південне, Миронівське, Новозванівка, Світлодарськ, Оріхове, Новотошківське, Катеринівка, Новоолександрівка, Шуми.
 
Не було тиші й на донецькому напрямку, де за ситуацію відповідає оперативно-тактичне угруповання «Схід». Противник обстріляв наші позиції біля Березового, Старогнатівки, Мар’їнки, Невельського, Авдіївки, Верхньоторецького, Широкиного, Водяного, Гранітного, Славного. 
 
28 червня пізно ввечері, вже як стемніло, кацапи з напрямку непідконтрольного урядові України селища Доломітне Донецької області цілеспрямовано двічі обстріляли житлові будинки в селищі Новолуганське. В результаті обстрілів було пошкоджено вікна та меблі у кількох будинках. На щастя, постраждалих немає.
 
Днем раніше окупанти наразили на небезпеку цивільне населення, підступно обстрілявши село Північне, поблизу Торецька. Російсько-окупаційні війська випустили ракету з ПТУРа, яка потрапила на подвір’я житлового будинку. Осколками було пошкоджено сусідні будівлі. 
 
За цей період унаслідок ворожого обстрілу семеро українських захисників отримали поранення. На жаль, один воїн загинув. 27 червня від численних осколкових поранень після підриву на міні загинув сержант 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» ЗСУ Іван Дедюх.
 
Воїн родом із Тернополя, народився 21 січня 1983 року. На Донбасі воював із 2014 року, служив командиром відділення, умів вправно керувати своїм підрозділом, за що його поважали по­братими. 
 
Збройні сили дали гідну відповідь на агресивні дії окупанта. За даними розвідки, за цей час наші воїни поранили п’ятьох загарбників.Одного окупанта знищено.