Муніципальний транспорт Києва повністю перейде на електронний квиток з 1 липня

24.06.2020
Муніципальний транспорт Києва повністю перейде на електронний квиток з 1 липня

Столиця остаточно переходить на електронний квиток. Про це заявили у пресслужбі київської підземки.
 
 
Сплатити за проїзд у громадському транспорті можна буде за допомогою Kyiv Smart Card.
 
 
Саме ця картка дозволить використовувати її у будь-якому муніципальному виді транспорту.
 
 
У тролейбусах, автобусах i трамваях встановлять спеціальні сканери, завдяки яким можна буде використовувати єдиний квиток. Придбати картку зможуть як кияни, так і гості міста.
 
Окрім цього, до 31 березня 2021 року використовувати можна буде й зелену картку метро, а також мобільні додатки Google Pay, Apple Pay, Kyiv Smart Сard. Пенсіонери та пільгові категорії й надалі використовуватимуть картку киянина.
 
«Я вже настільки звикла до цієї картки, це так зручно, що вже не уявляю, що ми використовували раніше. Тому такі нововведення, що б там не казали, а мені подобаються», — розповіла «УМ» пенсіонерка Галина Посребуш.
 
У минуле підуть і жетони. У київській підземці повідомили, що використати їх можна буде до кінця червня. З 1 липня вони стануть недійсними.
 
«Жетони йдуть у минуле. Оскільки Київ повністю переходить на єдиний електронний квиток, ми закликаємо киян i всіх приїжджих використати найближчим часом жетони, адже з липня вони перестануть діяти», — попередили у пресслужбі київського метро.
 
Кияни по-різному відреагували на такі нововведення.
 
«Жетони завжди були «візитівкою» столиці. Тому трохи сумно стає від такої новини, але потрібно рухатися далі, зважаючи на інновації», — ностальгує киянка Ірина.
 
Серед молоді багато хто позитивно відреагував на таку новину.
 
«Я довгий час жила в Іспанії, і там такий електронний квиток уже давно застосовують. Це зручно, сучасно й унеможливлює корупцію. Тому цілковито підтримую такі нововведення. А ще, хто не знає (бо я від самого початку почала використовувати Kyiv Smart Сard), це допомагає економити кошти. Адже кожна поїздка на будь-якому виді транспорту коштує не 8 гривень, а 6,50. Тому спочатку комусь, може, й складно буде звикати, але в підсумку  — це точно на краще», — впевнена 25-річна мешканка столиці Марічка Вейд.