Обережно, міни: Росія активно «фарширує» окуповані українські землі протипіхотними вибуховими пристроями

19.05.2020
Обережно, міни: Росія активно «фарширує» окуповані українські землі протипіхотними вибуховими пристроями

Ворог дещо знизив інтенсивність вогню на передовій.

За минулі чотири доби на фронті інтенсивність вогню трохи знизилась. Проте противник застосовує тактику нанесення максимального ураження живій силі. 
 
Офіційно зафіксовано, що за цей період збройні формування Російської Федерації, їхні посіпаки та найманці 34 рази порушили режим припинення вогню.
 
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. 
 
На Донеччині, неподалік Авдіївки, Широкиного, Верхньоторецького, противник вів вогонь по наших позиціях із мінометів 82-го калібру, а також автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.
 
Оборонців Новотроїцького, Гранітного, Лебединського, Мар’їнки, Кам’янки, Славного та Невельського обстріляв із великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
 
На околицях Старогнатівки та Водяного застосовував озброєння бойових машин піхоти.
 
Поряд із населеними пунктами Піски, Новомихайлівка, Красногорівка окупанти гатили по позиціях Об’єднаних сил із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17 ворог застосував поблизу населеного пункту Водяне. 
 
На луганському напрямку неподалік Новгородського та Оріхового загарбники кілька діб поспіль використовували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм.
 
Поблизу Хутора Вільного ворог застосовував 82-міліметрові міномети, а також станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. 
 
По околицях Зайцевого російські найманці відкривали вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поруч із Новоолександрівкою загарбники використовували автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети.
 
Унаслідок ворожих обстрілів шестеро українських військовослужбовців були поранені. А росіяни отримали адекватну відповідь від українських воїнів. За даними розвідки, наші воїни знищили трьох російських окупантів та ще дев’ятьох поранили.
 
Як повідомляла «УМ», старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера поблизу Золотого на Луганщині у середу, 13 травня.