Мистецтво епохи пандемії: шведські художники збирають гроші на посаду без обов'язків

19.05.2020
Через коронавірусну пандемію людству загрожує економічна криза, адже наразі простоює виробництво, не працюють дрібні торговці та ремісники.
 
Але, здається, одному з безробітних може реально пощастити: шведські художники Сайсон Голдін та Якоб Сеннебі задумали проєкт, на який уже назбирали чималі кошти — 650 тисяч доларів.
 
Суть його полягає у тому, щоб найняти на роботу людину, в якої... не буде службових обов’язків, від слова «ніяких».
 
Тобто щасливчику платитимуть щомісячну зарплату, а людина буде робити все, що їй заманеться (а якщо захоче — то й узагалі нічого не робитиме).
 
«Творці» цього проєкту наразі ще дозбирують «фонд зарплати», щоб цієї суми вистачило на 120 років бездіяльності претендента. Хоча ні, все-таки один обов’язок у пошуковувача вакансії таки буде:щоранку приходити на станцію Korsvagen, яку ще тільки будуть у Гетеборзі, і відмічатися там. Тож «совам», які звикли зранку поніжитися у теплому ліжечку, така «робота» буде явно не до снаги.
 
Щасливчик, який обійматиме вказану посаду, може повідомити всім про своє привілейоване положення, а може й тримати все в таємниці, може «працювати» на цій посаді до самої смерті, а може й звільнитися, коли набридне. Планується, що конкурс на цю посаду оголосять через 5 років. Цікаво, ми дізнаємось від авторів цього проєкту, в чому прихований зміст подібної акції?