У Миргороді на медика склали протокол за повідомлення про відсутність масок

05.05.2020
У Миргороді на медика склали протокол за повідомлення про відсутність масок

Правоохоронці Полтавщини склали протокол на медика Аліну Шаніну, яка у соціальній мережі оприлюднила інформацію про брак захисних масок для медпрацівників.
 
 
Жінці, яка працює в одній із лікарень Миргорода, інкримінували «провокування паніки серед населення», повідомив громадський активіст Назар Приходько.
 
 
За його словами, допис Аліни Шаніної, опублікований на початку квітня, зацікавив не тільки поліцію, а й СБУ. І тепер силовики, замість того, щоб боротися з численними мародерами, здійснюють репресії проти лікаря через оприлюднення правдивої інформації.
 
«Ви розумієте глибину цього катастрофічного дна? — На Радуцького поліція не хоче скласти бодай адмінпротокол за те, що він у Китай тонни масок продав, як і на вже звільненого Нєфьодова, що за ультрадемпінговою ціною випустив до Іспанії респіратори найвищого ступеня захисту у розпалі пандемії», — обурюється абсурдною поведінкою силових структур громадський активіст. 
 
Тим часом медики з різних регіонів країни продовжують бити на сполох.
 
«Останнім часом після чергування, коли повертаюся додому, сил нема навіть на їжу. Умови роботи нам створені такі, що один лікар залишається на два корпуси, на ранок це було 90 хворих, — написала на своїй сторінці у «Фейсбуці» медик із Чернівців Ольга Кобевко. — В голові постійні думки та біль... Біль, страх, розпач, безсилля... Чому, коли вже маєш доступ до кисню, бо допомогли волонтери, ти вночі шукаєш маски для підключення, бо у твоєму відділенні керівництво «забило» (вибачте, емоції не дозволяють підібрати інших слів) як на пацієнтів, так і на медиків... Цей біль якийсь самотній і нічим його не приборкати. Два місяці ми боремось, два місяці без сну, нормального харчування, без вихідних. І ніби робимо все можливе, а не можемо, бо біля нас постійно ті, хто «забив».
 
Як повідомила волонтер Валентина Варава, яка опікується організацією допомоги українським медикам (закупівлею і доставкою в лікарні захисних засобів), на останньому брифінгу МОЗ прозвучали такі дані: з 502 хворих на коронавірус, що додалося протягом доби, 75 — медики.
 
Загалом на момент останнього офіційного оприлюднення статистики, серед інфікованих 11 тисяч 913 пацієнтів медпрацівників нараховується 2 тисячі 325. Засобів індивідуального захисту і обіцяних доплат нема, як і не було.