Книгарня у Санкт-Петербурзі підвищила продажі видаванням книжок з лопати

28.04.2020
У сусідній з нами країні не перестають дивувати весь цивілізований світ своїми «ноу-хау».
 
Одне з них — «бліни з лопати» — вже стало мемом і навіть національною гордістю росіян, адже вони випустили вже й партію тарілок (сподіваємось, сувенірних) у вигляді лопати.
 
Та далі за всіх пішов власник книгарні «Фаренгейт 451» у Санкт-Петербурзі Платон Романов. У зв’язку з карантином багато крамниць (окрім продуктових) було закрито, залишились лише інтернет-магазини, які продовжують торгувати своїм крамом. Та, крім фізичної їжі, дехто потребує й духовної, тож Платон вирішив-таки продовжити продавати книжки, але в досить незвичний спосіб. 
 
Від початку карантину обсяги продажів різко впали, та це й зрозуміло. Тож власнику «Фаренгейту» довелося вдатися до різноманітних маркетингових ходів — він організовував для покупців онлайн-зустрічі з письменниками, музикантами, проводив акційні продажі — купуй три книжки й отримуй маску в подарунок.
 
Та найвдалішим маркетинговим ходом, як показала практика, став спосіб продажу книжок. Щоб зменшити контакти з покупцями, які оформлювали покупки через інтернет, книжки вирішили видавати... з лопати.
 
Так-так, магазин розташований у цокольному приміщенні, тож подавати покупки через відчинене вікно досить просто, а любителям екзотики прийшовся до смаку цей уже звичний для росіян спосіб — духовна їжа з лопати. Істинно, «умом Росію нє понять»... 
 
Варка ВОНСОВИЧ