Окупанти на Донбасі «засівають» поля мінами

24.04.2020
За минулі дві доби збройні формування Російської Федерації, їхні посіпаки та найманці неодноразово порушували зобов’язання щодо припинення вогню та дотримання режиму тиші.
 
Офіційно зафіксовано 15 випадків обстрілу позицій Об’єднаних сил.
 
Противник застосував проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, стрілецьку та снайперську зброю. 
 
Найгарячіше було на донецькому напрямку в районі оперативно-тактичного угруповання «Схід». Російські найманці відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів по наших захисниках поблизу Мар’їнки, Богданівки та Красногорівки. З напрямку населеного пункту Саханка противник випустив міни 82-го калібру по опорних пунктах Об’єднаних сил неподалік Широкиного. 
 
Захисників Лебединського, Новоселівки-2, Опитного та Пісків обстріляли з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. По оборонцях Павлополя, Авдіївки, Тарамчука, Старогнатівки, Гнутового ворог вів вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а в районі Кам’янки — зі стрілецької зброї. Неподалік Красногорівки окупанти застосували протитанковий гранатомет, зі станкових протитанкових гранатометів обстріляли наші позиції біля Богданівки.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації з автоматичних станкових гранатометів обстріляли наших захисників неподалік населеного пункту Оріхове.
 
З ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстріляли наші підрозділи біля населеного пункту Шуми, а по захисниках Новоолександрівки вів вогонь ворожий снайпер. 
 
Поблизу Кримського, Новотошківського обстріляно наші опорні пункти з мінометів 120-го калібру, а також автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неподалік Луганського противник застосував міномет 82-го калібру, а також станковий протитанковий гранатомет та великокаліберні кулемети.
 
Оперативно реагуючи на вогневу активність противника, наші військовослужбовці, утримуючи оборону, діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. За даними розвідки, за ці дві доби наші підрозділи поранили двох і знищили двох російських найманців.
Втрат серед наших захисників немає.
 
За даними Головного управління розвідки Міноборони України, окупанти встановлюють додаткові мінні поля, в тому числі на потенційних ділянках розведення військ, у безпосередній близькості до доріг і сільськогосподарських угідь. Причому, додали в ГУР, мінування противником місцевості здійснюється з використанням заборонених протипіхотних мін ПМН та МОН. 
 
Також розвідники підкреслили, що 122-міліметрові гаубиці Д-30 та самохідні артилерійські установки «Гвоздика» російські найманці утримують на прихованих вогневих позиціях із порушенням відстаней відведення важкого озброєння в районах населених пунктів Біле (Лутугинський район Луганської області), Бугаївка (Перевальський район, Луганська область), поблизу лінії зіткнення.
 
В ГУР МО додали, що російське окупаційне командування використовує введення карантинного режиму в ОРДЛО для приховування підготовки диверсійних груп та снайперських пар.