Боротьба з коронавірусом: на Черкащині після трьох років простою відновив роботу Косарський спиртзавод

24.04.2020
Боротьба з коронавірусом: на Черкащині  після трьох років простою відновив роботу Косарський спиртзавод

Перші робочі дні Косарського спиртзаводу. (Фото надане пресслужбою ДП «Укрспирт».)

Днями на Черкащині свою роботу відновив Косарський спиртзавод у Кам’янському районі.
 
 
Це підприємство, відоме своєю горілкою під торговельною патріотичною маркою з означенням знакового місця — Холодний Яр — не працювало три роки поспіль.
 
 
Хоча його потужність становить 4 тисячі декалітрів спирту на день.
 
 
За словами виконуючого обов’язки директора ДП «Укрспирт» Сергія Блескуна, повідомила пресслужба відомства, наразі завод за короткий строк ввели у робочий стан. 
 
«Звісно, є невеликі технічні проблеми, але їх мають виправити у робочому режимі протягом тижня», говорить Сергій Блескун і наголошує на необхідності дотримання усіх правил безпеки в умовах пандемії, зокрема використанні засобів захисту та дотриманні безпечної дистанції. 
 
Водночас директор Косарського спиртзаводу Станіслав Радченко уточнює, що колектив підприємства активно включився у роботу після відновлення його діяльності.
 
«Наші працівники відповідально ставляться до роботи. Ми розуміємо, що в умовах пандемії коронавірусу потрібно працювати особливо обережно. Усі працівники заводу мають засоби захисту і суворо дотримуються правил безпечної поведінки на робочому місці», — зазначив він.
 
Як розповіла «УМ» старший бухгалтер підприємства Інна Сайко, попервах завод виготовлятиме дезінфікуючі засоби захисту. 
 
Нагадаємо, ДП «Укрспирт» виготовляє дезінфекційний засіб на базі своїх заводів і вже постачило 2 млн 600 тис літрів дезінфекційного засобу українським виробникам. Ідеться про сировину для антисептиків, яку з 2 квітня, після введення у дію законодавчих змін, почали виробляти на базі заводів ДП «Укрспирт».
 
«І результати цього наочні — антисептики з’явилися майже у кожному магазині та аптеці. Тож гострий дефіцит подолано», — переконує в. о. директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.