ВО «Черкащани» та благодійний фонд «МХП — громаді» передали для ЗСУ 200 дронів-камікадзе

11.10.2023
ВО «Черкащани» та благодійний фонд «МХП — громаді» передали для ЗСУ 200 дронів-камікадзе

200 дронів для ЗСУ від черкащан. (Фото Костянтина ПОЛУБІНСЬКОГО.)

У Черкасах ВО «Черкащани» та благодійний фонд «МХП — громаді» передали військовим з різних частин ЗСУ 200 дронів-камікадзе.

 

Така резонансна подія відбулася під час проведення форуму «Український спротив: Черкащина».


На зібранні йшлося про те, як має працювати тил, щоб постійно підсилювати спорядженням бійців ЗСУ на фронті, як допомагати ветеранам, які повертаються з пораненнями, говорили й про інформаційний спротив, соціальну адаптацію та медико-психологічну реабілітацію ветеранів, допомогу родинам загиблих Героїв.


Як наголосив секретар Політичної ради ВО «Черкащани» Анатолій Семинога, необхідність проведення форуму — це пошук шляхів збільшення допомоги нашим військовим.


«Якщо ми єдині — ми сильні. Черкащина з перших днів війни активно підтримує ЗСУ. Ми формували територіальну оборону, добровольчі батальйони, ми всіма силами допомагаємо нашим військовим. І щоб збільшити нашу допомогу, ми повинні діяти разом, бо, коли ми об’єднані, ми — сила. Наша політична організація демонструє цю єдність уже багато років, а сьогодні вона особливо важлива для роботи на спільну перемогу над ворогом», — зазначив у своєму виступі на форумі Анатолій Семинога.


Його підтримав командир 118-ї бригади ТрО Анатолій Стуженко, зауваживши, що важливою для українців є спільна робота на перемогу. Адже ЗСУ — це не тільки бійці на фронті, це вся Україна.


За словами члена ради Черкаської обласної організації ВО «Черкащани» Петра Душейка, завдяки тому, що весь український народ згуртувався та виступив на захист нашої Батьківщини, задум окупантів не вдався. І передані нині дрони, каже пан Петро, збережуть на передовій життя великої кількості воїнів та допоможуть наблизити перемогу.


«Сьогодні ми розглянули дуже важливі питання і робимо ще один вагомий крок для нашої перемоги. Це те, що ми повинні робити щодня, щотижня та щомісяця», — підсумовує голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний.


Участь у форумі «Український спротив: Черкащина» взяли радник міністра оборони України Олексій Мочанов, колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України у США, а нині політичний експерт Валерій Чалий, який наголосив, що «ми маємо на державному рівні вирішувати, яка наша стратегія і що саме для нас означає Перемога», журналіст Вадим Денисенко, який презентував соціологічне дослідження «Сприйняття росіянами війни в Україні» та власну книгу «Як зруйнувати русскій мір».