Ексголова ради директорів Alibaba Group направив до Південної Кореї один мільйон медичних масок

18.03.2020
Ексголова ради директорів Alibaba Group направив до Південної Кореї один мільйон медичних масок

Джек Ма, китаєць, який віддячив Південній Кореї.

Коронавірус, що розповсюджується сьогодні по світу, викликаючи в кого сум‘яття, в кого недовіру, в кого — паніку, не тільки розкриває слабкі місця медицини, авіації або державних установ, а й перевіряє людей на людяність, чуйність, жертовність.
 
 
Колишній голова ради директорів Alibaba Group Джек Ма направив до Південної Кореї один мільйон медичних масок, повідомляє KBS із посиланням на офіційний акаунт Фонду Джека Ма в Weibo.
 
«Коли нам було важко, Південна Корея направила до Китаю необхідні нам предмети, яких країна тоді потребувала. Тому ми хочемо віддячити їй так само. Ми сподіваємося, що ситуація в Південній Кореї також стабілізується найближчим часом», — йдеться в повідомленні фонду.
 
До речі, в розпал епідемії коронавiрусу в Китаї, коли запаси масок всередині країни вичерпалися і їх iз рук продавали в Шанхаї по 5 доларів за штуку, Джек Ма заслав своїх емісарів по всьому світу, аби скуповувати всюди за будь-які гроші маски і везти їх літаками в Китай, де їх безплатно мільйонами штук роздавали простим людям. Також Фонд Джека Ма відправив один мільйон масок у Японію.
 
Також на материковому Китаї за попередню добу зареєстровано 13 летальних випадків від пневмонії, спричиненої новим типом коронавiрусу (COVID-19), виявлено 21 нового хворого, з них 20 — люди, які прибули з-за кордону, повідомив Держкомітет охорони здоров’я КНР на своєму офіційному сайті. З грудня число жертв коронавiрусу в країні становило 3 тис. 226 i зареєстровано 80 тис. 881 випадок захворювання.
 
В місті Ухань, що є епіцентром поширення інфекції, померли 11 осіб. В Пекіні виявлено дев’ять хворих, у Шанхаї — три, в провінції Гуандун — три, по одному — в провінціях Чжецзян, Шаньдун, Шеньсі, Юньнань і Гуансі-Чжуанському автономному районі. Всього налічується 143 інфікованi, які в’їхали в Китай iз-за кордону.
 
На материковій частині країни в медустановах проходять курс лікування близько 8,9 тисячi пацієнтів, стан 2,8 тисячi з них оцінюється як важкий. Тим часом уже понад 68,6 тисячi хворих одужали і покинули медустанови.
 
На китайських територіях поза материковою частиною країни з грудня минулого року зареєстровано 235 випадків захворювання: в Гонконзі — 157 (при чотирьох випадках смерті), в Макао — 11, на Тайвані — 67 (один випадок смерті).