Поблизу райлікарні в зоні ООС на Донеччині виявили схрон із ворожими боєприпасами

28.02.2020
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін за результатами минулого тижня повідомляє про збільшення кількості обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
За даними штабу Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації протягом минулого тижня із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння танку випустили близько 740 боєприпасів, що у 4 рази більше у порівнянні з попереднім аналогічним періодом. 
 
За минулі дві доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 15 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріли зафіксовані поруч iз Мар’їнкою, Павлополем, Новомихайлівкою, Красногорівкою, Талаківкою, Авдіївкою.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник обстріляв позиції наших захисників поруч з Оріховим, Золотим-4, Новотошківським, Катеринівкою, Луганським. 
 
26 лютого внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої поблизу Майорська (Донеччина) загинув 28-річний Дмитро Гринь, старший водій мотопіхотного відділення 
58-ї мотопіхотної бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського. Дмитро родом із міста Шостка, що на Сумщині, він — третя бойова втрата Об’єднаних сил у лютому 2020 року.
 
Також у результаті ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення та ще один — бойове ураження. 
 
За словами військового волонтера та блогера Романа Доника, 26 лютого на окупованій території поблизу Кримського (Луганська область) бійці 93-ї бригади підбили військовий УАЗ російських бойовиків, двоє ворогів зазнали уражень, несумісних із життям. 
 
Також у районі операції Об’єднаних сил поряд із Волновахою (Донецька області) в лісовій зоні між залізничною колією та центральною районною лікарнею знайшли схрон із військовими засобами ураження, залишеними, ймовірно, російськими окупантами для проведення диверсій.
 
Враховуючи те, що місце розташування виявленого арсеналу — у безпосередній близькості від лінії зіткнення, цілком імовірно, що боєприпаси були приховані невідомими особами з метою їх подальшого використання у протиправній, зокрема диверсійній, діяльності, на шкоду державним інтересам України.
 
Загалом у схованці зі зброєю було: кілька пострілів до ручних протитанкових гранатометів, більше десятка гранат різних типів, сигнальна міна, набої різних калібрів. Боєприпаси підняли на поверхню, провели опис та фотофіксацію, після чого передали на відповідальне зберігання до інженерного підрозділу ЗС 
України.