«Король Лев» наяву: у Південній Африці бабуїн викрав і «усиновив» левенятко

11.02.2020
Нещодавно фейсбук-спільноту розчулили знімки і відео фотографа Курта Шульца з південноафриканського національного парку, на яких бабуїн викрав дитятко лева і виліз із ним на дерево.
 
Ці кадри нагадали багатьом початок мультфільму «Король Лев», у якому відбувалася аналогічна ситуація, тільки в диснеївській казочці все закінчується хепі-ендом, коли левенятко стає королем Сімбою, а в житті, на жаль, так не буває.
 
На відео видно, як бабуїн ніжно гладить своїми лапами малесеньке левенятко і навіть намагається шукати в його шерсті блощиць, а коли хтось із мавпячих родичів намагається наблизитись — спритно перестрибує на інше дерево, тримаючи левенятко в обіймах, і далі пестить чуже дитятко — його поведінка аналогічна до  тієї, коли б він доглядав за своїм дитинчам.
 
Шульц зауважив, що зграя бабуїнів занадто велика, аби лев мав щонайменший шанс повернути левенятко, та й стосунки між представниками цих двох різних видів ссавців дуже непрості, щоб сподіватися на щасливий кінець цієї історії.
 
На жаль, такі випадки завжди закінчувалися трагічно. Проте цей випадок здивував фотографа, який спостерігає за тваринами вже понад 20 років, тим, як поводив себе бабуїн.