Шулери зі зброєю: окупанти на Донбасі обстрілюють загарбані території і звинувачують в цьому ЗСУ

07.02.2020
За минулі дві доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 25 разів порушили режим припинення вогню.
 
 
Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також із протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Фіксується снайперська активність.
 
 
На донецькому напрямку в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріляно наші позиції  поблизу населених пунктів Піски, Новотроїцьке, Широкине, Мар’їнка, Красногорівка, Старогнатівка, Авдіївка.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» обстріли зафіксовано поряд із Новотошківським, Травневим, Оріховим, Новолуганським, Новотроїцьким, Щастям. 5 лютого внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове ураження.
 
Російська окупаційна влада не припиняє своїх жалюгідних намагань дискредитувати українських захисників зі складу операції Об’єднаних сил, створюючи фейкові повідомлення, більше схожі на примітивний агітпроп, та розміщуючи їх на підконтрольних інформаційних ресурсах.
 
4 лютого кілька проросійських ЗМІ, що діють на тимчасово непідконтрольній Україні території, розповсюдили інформацію про нібито обстріл з боку підрозділів операції Об’єднаних сил Петровського району Донецька, внаслідок чого було пошкоджено кілька будинків.
 
Насправді ж у той день російські окупанти з 7.00 до 7.25 самі здійснили провокаційний обстріл українських захисників та, не дочекавшись відповіді, відкрили вогонь по житловому сектору поблизу власних позицій, створюючи «картинку» для запрошених під цю подію представників ЗМІ, підконтрольних окупаційній владі.
 
Водночас при детальному вивченні місцевості, тактико-технічних характеристик наявного озброєння, порядку розміщення позицій українських захисників та збройних формувань Російської Федерації непричетність підрозділів ООС до пошкоджень будинків на тимчасово окупованій території Донецька стає цілком очевидною.
 
Звинувачуючи підрозділи ООС у погіршенні безпекової ситуації, окупанти намагаються приховати власні злочини проти українського народу. Командування операції Об’єднаних сил наголошує, що підлеглі військові частини та підрозділи ніколи не вели та не будуть вести вогонь по цілях противника, які розташовані у житлових кварталах; і в жодному разі не будуть створювати небезпеку для мирного населення.