Кремль шле на підмогу бойовикам на Донбасі снайперів, щоб вбивати українців

04.02.2020
За минулі три доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки більше тридцяти разів порушили режим припинення вогню.
 
Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Зафіксовано активність ворожих снайперів.
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник обстріляв позиції наших захисників поблизу населених пунктів Піски, Лебединське, Василівка, Красногорівка, Мар’їнка, Василівка, Невельське, Широкине, Старогнатівка, Авдіївка.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворожі обстріли зафіксовано в районі населених пунктів Луганське, Новолуганське, Кримське, Новотошківське, Гладосове, Оріхове, Хутір Вільний, Катеринівка.
 
На всі обстріли російських окупантів підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь із дозволеного озброєння. За цей період внаслідок ворожих обстрілів поранено п’ятьох українських захисників. 
 
1 лютого внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, ще один отримав поранення. Від обстрілу терористичних збройних формувань у районі Новотошківського Луганської області загинула медсестра Клавдія Ситник. Про це повідомила 93-тя окрема механізована бригада (ОМБр) «Холодний Яр» у «Фейсбуцi».
 
«Сьогодні обстріл терористичних збройних формувань у районі Новотошківського Луганської області забрав життя старшого бойового медика механізованої роти сержанта Ситник Клавдії Володимирівни (дівоче прізвище — Король). Вона загинула від наскрізного уламкового поранення в грудну клітку зліва, коли несла ліки хворому бійцю. Клавдія була у засобах захисту», — йдеться у повідомленні. 
 
За даними розвідки, Росія відряджає на окупований Донбас снайперські пари. Вони постійно стріляють по українських позиціях і намагаються спровокувати бійців ООС на вогонь у відповідь.
 
З початку 2020 року тільки ворожі снайпери застрелили чотирьох захисників України. Про це повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута.
 
Снайперські пари бойовики застосовують на передових позиціях на Авдіївському, Бахмутському, Торецькому, Сiверськодонецькому, Попаснянському та Маріупольському напрямках.
 
Противник намагається деморалізувати особовий склад підрозділів Об’єднаних сил, завдати втрат і спровокувати вогонь у відповідь, зазначив Праута. За його уточненням, ці снайперські пари не належать до штатних підрозділів незаконних збройних формувань, а просто прибувають iз РФ на «допомогу» бойовикам.