Бабак Тимко Третій прогнозує: весна остаточно прийде вже за шість тижнів

04.02.2020
Бабак Тимко Третій прогнозує: весна остаточно прийде вже за шість тижнів

За аномальними підсумками нинішнього року, по сніг нашим бабакам, схоже, доведеться незабаром їздити в Африку, до жирафів...

Незвично тепла зима надовго не затримається і, швидше за все, остаточно відступить уже всередині березня.
 
 
Такий прогноз зробив днями чотирилапий синоптик iз селища Гайдари, що проживає на біостанції Харківського університету імені Каразіна у Зміївському районі.
 
 
«Тимко сказав, що він у шоці від теперішньої погоди, — переклала віщуна його хранителька, старша викладачка біофаку Надія Токарська. — Нинішнє тепло триватиме й надалі, а весна настане через шiсть тижнів».
 
Тимка попросили спрогнозувати й більш віддалені погодні перспективи, виставивши два символи різних зим — теплої та сніжної. Кмітливий провидець уперто біг до пляшки без імітованого снігу.
 
Це означає, що хурделиці стануть і наступного року, швидше, природним винятком, ніж звичним явищем, і зимова погода вдруге радуватиме чи дивуватиме весняним теплом.
 
До речі, у Гайдарах розпитували про погоду в бабаків уже всiмнадцяте, і лише цієї зими «синоптик» прокинувся ще за місяць до лютого. Через аномальне тепло замалим не розладилося і його родинне щастя.
 
Влітку молодому Тимку Третьому біологи довго підбирали пару (ці тваринки дуже «сімейні»), влаштувавши навіть спеціальний конкурс краси для потенційних наречених. У фінал вийшла Міс Великий Бурлук, залишивши позаду представницю з Диканьки.
 
Тобто гору взяла молодість і кмітливість претендентки. Біологи перед зимівлею вмотивовано чекали від новоспеченої пари потомства. Утім через тепло бабачисі не спалося, тому її забрали з подружньої клітки. 
 
Тимко Третій — спадковий «синоптик». До нього погоду в Гайдарах передбачали його дід i батько. На знак подяки юному віщуну цього року вручили фруктовий букет, прикрашений пшеничними паличками. А його знаменитим родичам на місці щорічних прогнозів звели однойменний пам’ятник.