Юлія Льовочкіна єдиною з українських депутатів проголосувала за повернення РФ до ПАРЄ

31.01.2020
Юлія Льовочкіна єдиною з українських депутатів проголосувала за повернення РФ до ПАРЄ

А Юлія Льовочкіна проти... (Фото з сайта 24tv.ua.)

За рішення повернути Росію до Парламентської асамблеї Ради Європи голосували здебільшого депутати західних європейських держав, тоді як не підтримали цього рішення в основному делегати від країн, які на собі відчули російську підступність.
 
 
Делегація від Украіни голосувала у повному складі: 11 депутатів натиснули кнопку «проти», а одна підтримала повернення росіян.
 
 
Представниця «Опозиційної платформи — За життя» Юлія Льовочкіна, за інформацією видання «Європейська правда», ще у Києві повідомила колегам, що виступить проти оскарження повноважень РФ.
 
Давня провідниця антиукраїнської міжнародної політики також підтримала затвердження «нової санкційної процедури», яка практично знищує можливість накласти санкції на РФ надалі, та голосувала проти усіх українських поправок до цих документів.
 
Україну підтримали всі члени грузинської, литовської, латвійської делегацій, які взяли участь у голосуванні, майже всі шведи та всі поляки (крім однієї депутатки, яка утрималася), один молдаванин (представник опозиційного блоку ACUM), один словак (інші віддали голоси за Росію), один турок (інші також підтримали РФ).
 
Представники Західної Європи, присутні під час голосування, майже одностайно підтримали РФ. Україні свої голоси віддали лише двоє нідерландців, один іспанець та один британець. Отже, 29 січня ПАРЄ офіційно дозволила працювати російським депутатам, які голосували в Держдумі РФ за анексію Криму.