Пара з Німеччини «всиновила» харківського собаку-інваліда

27.12.2019
Пара з Німеччини «всиновила» харківського собаку-інваліда

Крістіан і Габен.

Собаче життя теж може розділитися на два етапи, що й сталося з харківським породистим псом на прiзвисько Габен.
 
 
Колишні господарі здали його до служби порятунку тварин після того, як він захворів і втратив можливість спиратися на задні лапи.
 
 
Шанси знайти нещасній тварині нову домівку були невисокими, але раптом з’ясувалося, що німецька сімейна пара шукає не звичайного, а особливого собаку і навіть готова пройти всі бюрократичні етапи «всиновлення». 
 
«Стелла і Крістіан чекали чотири місяці, поки готували документи, — прокоментували ситуацію волонтери. — Жінка працює в дитячому садку, який відвідують малюки з обмеженими можливостями. І вона шукала саме такого особливого собаку, як Габен, щоб діти мали можливість спілкуватися з твариною і бачити позитивний приклад». 
 
У родині чекали пса, немов дитину, придбавши для нього два светри, памперси і вiзок. На табло біля телевізора, де написано, хто живе в цьому домі, з’явився зворушливий напис «Крістіан, Стелла і Габен». Із дитсадком теж усе владнали швидко, бо там охоче погодилися прийняти нового «вихователя». 
 
Щоправда, ця історія не минулася без нових проблем. Невдовзі до дитячого закладу нагрянув спеціальний інспектор, аби перевірити умови життя тварини.
 
Він детально пояснив адміністрації, чого саме потребує собака-інвалід, і наполегливо рекомендував не перевантажувати його роботою. Після цього Габену організували простір, де він може спокійно відпочивати від своїх «вихованців». Стелла також має намір зменшити години перебування собаки у дитсадку, якщо йому там не сподобається.