Франківськ, Рівне та Хмельницький першими в Україні засвітили новорічні ялинки

20.12.2019
Першими в Україні новорічних красунь встановили та засвітили у Рівному, Хмельницькому та Івано-Франківську. Урочистості супроводжувалися конкурсами, співами та святковою програмою. 

Івано-Франківськ

Дійство на центральній площі Франківська зібрало кількасот містян. Для них влаштували ігри та забави. Перед відкриттям франківців пригощали чаєм і рибною юшкою.
 
Новорічна ялинка Фраківська має конусоподібну форму та оснащена різнокольоровими ліхтариками. Також у середмісті підсвітили арки на стометрівці та дерева у сквері Міцкевича. А біля ялинки поставили сани святого Миколая. 
 
Містяни та гості Івано-Франківська зможуть відвідати майстер-класи, акції і презентації від майстрів — зокрема ковалів, гончарів, різьбярів. Також від ранку та до вечора працюватиме різдвяний ярмарок, на якому можна буде поласувати смаколиками, стравами традиційної української кухнi, а також придбати новорічні прикраси та подарунки. Традиційно новорічні ялинки відкриють у мікрорайонах міста. Цього року також встановлять ялинки у селах, що приєдналися до Франківської ОТГ.

Хмельницький 

Хоч і без снігу, проте зі святковим настроєм відкривали новорічну ялинку у Хмельницькому. Головна красуня оснащена кольоровими ілюмінаціями та новорічними прикрасами. У вечірній час вона буде підсвічуватися, а вдень усі гості та містяни зможуть розглядати новорічні прикраси. Також у Хмельницькому відкрили різдвяний ярмарок.
 
Сотні жителів міста прийшли подивитися на казкове дійство, тож центральна вулиця Проскурівська була переповненою у день відкриття новорічного дерева.
 
Веселощі традиційно будуть на майданчику перед кінотеатром Шевченка. Побільшало цього року дерев’яних будиночків зi смаколиками та новорічними сувенірами, які простяглися обабiч новорічної ялинки. Саму 18-метрову красуню одягли у нові прикраси. Майже пів тисячі срібних кульок розвісили на гілках головної ялинки міста.
 
Також iз цьогорічних новинок — світлодіодна фотозона «2020», яка одразу стала улюбленим місцем для зйомок хмельничан. Інсталяція розташована на вулиці Проскурівській біля Музею історії міста і складається з двох світлових тунелей i трьох парасольок, що також світяться. У кожні вихідні та святкові дні на головній сцені Різдвяного ярмарку вируватимуть тематичні заходи, а вiдучора запрацювала гостина святого Миколая, де чудотворець у своєму будиночку зустрічатиметься з маленькими хмельничанами.
 
Охочі зможуть зустріти Новий, 2020-й, рік просто на Різдвяному ярмарку, а на Різдво запланували парад вертепів. Закриття Різдвяного ярмарку вже традиційно відбудеться на Водохреще, тоді містянам знову обіцяють яскраву концертну програму.

Рівне 

Близько тисячі рівнян та гостей міста прийшли на відкриття новорічної ялинки та проєкту «Різдвяна Казка». Супроводжувалося дійство святковим концертом і подарунками. У межах проєкту «Різдвяна Казка» на площі біля торгового центру організували концерт гурту Miks band і справжнє вогняне шоу.
 
Як зазначають організатори свята, ялинка сягає у висоту понад двадцять три метри. Новорічне дерево оснащене святковими іграшками та ілюмінацією. На урочистій церемонії засвічення ялинки рівнян розважали учасники гурту Amore de Bayan, а також відбулося світлове шоу та зустріч зi святим Миколаєм.
 
Крім того, на майдані поруч з ялинкою працює святковий ярмарок, де можна придбати солодощі, сувеніри і хенд-мейд подарунки. Також у центрі міста працює резиденція святого Миколая.