«Готувались» до Нормандської зустрічі: за минулі три доби бойовики 31 раз обстріляли українські позиції

10.12.2019
За минулі три доби збройні формування Російської Федерації та їхні посіпаки 31 раз порушили режим припинення вогню.
 
 
Противник обстрілював позиції Об’єднаних сил iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. 
 
 
На донецькому напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські окупаційні війська здійснили обстріли наших позицій біля Василівки, Павлополя, Мар’їнки та Широкиного, Новоселівки Другої, Авдіївки, Водяного, Миколаївка, Новогнатівки.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» зафіксовано обстріли наших позицій біля Травневого, Кримського і Хутора Вільного, Майорська, Новолуганського, Золотого, Троїцького, Залізного і Луган­ського.
 
Утім, за даними журналістів, штаб Об’єднаних сил приховав інформацію про обстріл української позиції під Авдіївкою російською ракетою «Конкурс», повідомивши натомість лише про гранатометний обстріл. Також не було вжито дій у відповідь.
 
Про це 8 грудня повідомив журналіст Юрій Бутусов, оприлюднивши фото уламків,  що підтвердили: «це 9М113 «Конкурс», це не гранатомет. І таких ракет противник випустив три». І міни були не 82 мм, а 120 мм. Пощастило, що в результаті обстрілу жертв не було».
 
6 грудня бойові травмування отримали два військовослужбовцi Об’єднаних сил. 
 
7 грудня під час обстрілів загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил, ще два нашi захисники отримали поранення, а один — бойову травму. Загиблий — молодший сержант 72-ї окремої механізованої бригади ЗС України імені Чорних Запорожців Дмитро Темний. Дмитрові Темному було 28 років. Родом він із села Малий Бузуків, жив у селі Хацьки Черкаського району Черкаської області. У воїна залишилися дружина та донька.
 
7 грудня російська окупаційна влада нарешті передала тіло загиблого Дмитра Каплунова. Це було підтверджено після проведення відповідних офіційних процедур ідентифікації.
 
Із різних причин кілька разів перемовини зривалися, незважаючи на залучення до них представників авторитетних міжнародних організацій. Українська сторона ще 2 грудня офіційно звернулась через представника Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування (СЦКК) та СММ ОБСЄ до представників так званої «ДНР» щодо передачі тіла військовослужбовця. Він загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині ще 1 грудня.
 
Родина, друзі, колеги Дмитра зможуть попрощатися з ним і гідно поховати Героя, який віддав своє життя за Україну.