«Шторм» для Медведчука: СБУ обшукала охоронну фірму, яка опікується безпекою кума Путіна

06.12.2019
«Шторм» для Медведчука: СБУ обшукала охоронну фірму, яка опікується безпекою кума Путіна

Співробітники СБУ провели обшуки в офісі скандально відомої приватної охоронної фірми «Шторм», яка належить соратникам лідера «Опозиційної платформи — За життя», нардепа Віктора Медведчука — Івану Бойченку і Віктору Чорному. 
 
 
За даними вітчизняної спецслужби, причиною обшуків стало те, що бодігарди зі «Шторму» вели незаконне прослуховування та відеоспостереження.
 
 
«Працівники приватної детективної охоронної компанії за грошову винагороду збували інформацію з обмеженим доступом. Роздруківки телефонних з’єднань та дані із закритих баз зловмисники реалізовували замовникам за грошову винагороду, — йдеться у повідомленні Служби безпеки. — Проведено обшуки, зокрема на вулиці Васильківській, 23 за адресами офісних приміщень охоронної компанії, детективного агентства та місцями проживання фігурантів провадження».
 
У СБУ також повідомили, що співзасновнику детективного агентства оголосили про підо­зру. Наразі триває досудове слідство за ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя), ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.
 
Цікаво, що першим про обшуки повідомив інший нардеп ОПЗЖ, одіозний екс-заступник генпрокурора часів Януковича Ренат Кузьмін. За його словами, він прийшов у будинок за адресою Васильківська, 23б, але його не пустили спецпризначенці з автоматами.
 
При цьому Кузьмін заявив, що він прийшов у будинок, де розташований офіс глави політради ОПЗЖ Віктора Медведчука: «За цією адресою розташований офіс лідера політради ОПЗЖ Віктора Медведчука. Мене не пустили. Офіс закритий. Двері мені відкрили озброєні автоматами люди, з написами на грудях «СБУ».
 
І додав, що в цій будівлі є офіси чотирьох депутатів, а проведення обшуків у депутатів або в їх приймальнях є злочином. На його думку, все це «схоже на помсту з боку СБУ» за звернення, яке депутати від ОПЗЖ направили в ДБР. У зверненні вони вимагали порушити кримінальну справу стосовно співробітників СБУ, які нібито здійснюють стеження за депутатами ОПЗЖ.
 
Пізніше відомий журналіст Юрій Бутусов повідомив, що, за його даними, під час обшуків затримано особистого охоронця Медведчука Костянтина Іванова.
 
Сама ж спец­операція проходила в приміщеннях агентства «Шторм», яке забезпечує безпеку як кума Путіна — Віктора Медведчука, так і структур ОПЗЖ.