Побути Сантою: українців закликають долучитись до різдвяної благодійної акції

04.12.2019
Новорічні свята не за горами, а зробити когось щасливим і вручити подарунок можна вже зараз. Організація «Молодь за мир» влаштувала святкову акцію, до якої зможе приєднатися кожен небайдужий. Як зазначають організатори: «Період різдвяно-новорічних свят є тим часом, коли необхідно творити дива. І хтось чекає саме на вашу увагу, подарунок та тепло. Якщо ви впродовж року хотіли зробити когось щасливим або ж маєте бажання долучитися до нашої акції — зараз саме той момент. Адже для когось ваш подарунок може стати чудом», — зазначили в організації «Молодь за мир». 
Організатори пропонують охочим стати таким собі «таємним Сантою» і приготувати для бездомних, дітей, позбавлених батьківської опіки, та самотніх людей подарунки. Долучитися до акції можна, просто заповнивши реєстраційну форму. «Ви реєструєтеся, ми надсилаємо вам інформацію про людину, для якої потрібен подарунок. Ви готуєте пакунок і присилаєте або ж приносите його нам. На Різдвяному обіді 25 грудня, 6 або 7 січня ми передаємо подарунок адресатові», — пояснили в організації. Загалом процедура виглядає так: кожному охочому, хто залишить заявку на сайті, на пошту надійде лист iз профайлом дорослого або дитини. Там буде вказано його ім’я, вік та інформація про ідеальний подарунок. Передати подарунок можна в офісі в певні дні або переслати «Новою Поштою». Що і скільки дарувати — на ваш розсуд. Якщо по­трібно буде, ми доукомплектуємо подарунок. У деяких профайлах немає імен, натомість написано «Бездомний чоловік» чи, наприклад, «Дитина з бідної сім’ї, 8 років» — це допомагає нам зібрати подарунки для всіх-всіх, хто буде на святах, оскільки не завжди можливо заздалегідь знати всі імена», — зазначили в організації «Молодь за мир». 
«Це необов’язково має бути те, що зазначається у листі. Досить часто люди надсилають або ж дарують солодощі, щось новорічне або ж іграшки, якщо це подарунок для дітей», — розповіла «УМ» студентка Марічка Вішко, яка вже впродовж чотирьох років долучається до акції. «Особисто для мене різдвяний період починається саме з моменту старту цієї акції. Я щороку з любов’ю долучаюся до цього свята і намагаюся переконати більшість своїх знайомих так само робити добро. Це найменше, що ми можемо зробити, щоб люди навколо стали добрішими», — додала Марічка. Дівчина радить, якщо сумніваєтеся, що ж надіслати, обирати смаколики, теплі шкарпетки, шапки, рукавички або ж теплі пледи. 
Також можна оплатити різдвяний обід для бідної людини. Вартість одного обіду — 175 грн. Для цього теж необхідно зареєструватись і обрати «Подарувати обід». Різдвяне харчування для бездомних і бідних, для літніх у будинках престарілих, незаможних сімей та дітей із дитячих будинків сімейного типу будуть організовувати у святкові дні.
«Хто ті люди, яким збираємо подарунки і кошти на обіди? Це люди, яким «Молодь за мир» і Спільнота святого Егідія допомагають протягом усього року: ми щотижня роздаємо їжу бездомним і бідним, відвідуємо три будинки престарілих, займаємося з дітьми і підтримуємо дитячі будинки сімейного типу та інтернати. Ви можете прийти у будь-який день і побачити все на власні очі. Також ми запрошуємо вас взяти участь у різдвяних ініціативах і побачити, як ваш подарунок потрапляє до адресата. Ми є в Києві, Львові, Івано-Франківську, Харкові та Одесі», — зазначили організатори. n